Regaip Kandili'nde Bursa'da vatandaşlar camilere akın etti

İslam dininde üç ayların müjdecisi olarak bilinen Regaip Kandili nedeniyle Bursa'da, başta Ulu Camii olmak üzere camiler doldu taştı.Regaip Kandili, tüm yurtta olduğu gibi Bursa'da da huşu içinde kutlanıyor. Kandil akşamında sağanak sağanak...

Google Haberlere Abone ol
Regaip Kandili'nde Bursa'da vatandaşlar camilere akın etti

İslam dininde üç ayların müjdecisi olarak bilinen Regaip Kandili nedeniyle Bursa'da, başta Ulu Camii olmak üzere camiler doldu taştı.

Regaip Kandili, tüm yurtta olduğu gibi Bursa'da da huşu içinde kutlanıyor. Kandil akşamında sağanak sağanak yağan Allah’ın lütuflarından daha çok yararlanmak isteyen Müslümanlar, akşam namazından itibaren camilere akın etti. Özellikle tarihi Ulu Camii akşam namazında doldu taştı. Çevre illerden de insanların geldiği Ulu Camii'de kandil coşkusu dualarla yaşandı.

Ulu Camii'nin yanı sıra, başta Emir Sultan olmak üzere Yeşil Camii, Muradiye, Yıldırım Bayazıt ve Selatin camileri vatandaşlar tarafından dolduruldu. Yediden yetmişe, kadın-erkek, yaşlı-genç herkes camilere akın etti.

Regaip Kandili nedeniyle Ulu Camii'ye gelmeyi tercih ettiklerini belirten vatandaşlar, "Ulu Camii'nin feyzinden daha çok yararlanmak için burayı tercih ettik. Herkesin kandili mübarek olsun." şeklinde konuştu.

ŞEKER HASTASI ANNE BABASI İÇİN KANDİLDE BAKLAVA DAĞITTI

Bu arada Bursa'da Regaip Kandili nedeniyle vatandaşlar camilere akın ederken, bir bayan ise şeker hastalığından ölen anne ve babası için Ulu Camii önünde vatandaşlara baklava dağıttı.

İsmini vermek istemeyen bayan, "Annem ve babam şekere hastalığından öldü. Bu nedenle ben de onların ruhu için bu mübarek kandil gecesinde baklava dağıtıyorum." ifadelerini kullandı.

Bazı vatandaşlar ise yine kandil gecesi nedeniyle camilere gelen vatandaşlara ikramlarda bulundu. CİHAN

Yorumlar