Recai Kutan: Ülke ekonomisinin can damarını yetişmiş insan gücü belirler

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi(ESAM) Başkanı Recai Kutan, ülke ekonomisinin can damarını yetişmiş insan gücünün oluşturduğunu söyledi. Ülkede nitelikli, kalifiye ve üretken insan gücünü ortaya çıkarmak için merhum genel başkanları...

Google Haberlere Abone ol
Recai Kutan: Ülke ekonomisinin can damarını yetişmiş insan gücü belirler

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi(ESAM) Başkanı Recai Kutan, ülke ekonomisinin can damarını yetişmiş insan gücünün oluşturduğunu söyledi. Ülkede nitelikli, kalifiye ve üretken insan gücünü ortaya çıkarmak için merhum genel başkanları Prof.Dr. Necmettin Erbakan öncülüğünde 1969 yılında ESAM'ı kurduklarını belirten Kutan, meslek sahibi olmanın çok önemli olduğunu kaydetti.

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılot'ta bir yakınının otelinde tatil yapan Kutan, ESAM'ın çalışması, temel vizyonu ve Ahilik ruhu ile ilgili bilgilendirme yaptı. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik sistem olduğunu belirten Kutan, muassır medeniyetler seviyesinin çıkmasında nitelikli insan gücünün önemli olduğunu kaydetti.

Kutan, ESAM, vizyonu hakkında şu bilgileri verdi: "Her insan düşündüğü gibi inanmalı, inandığı gibi düşünmeli, düşündüğü gibi konuşmalı ve konuştuğu gibi de yaşamalıdır. Erdemli insan inancı, düşüncesi, söylem ve eylemi arasında çelişki ve çatışma bulunmayan insandır. Erdemli insan üretken olabilir. Bütün yeteneklerini etkin ve verimli bir şekilde kullanabilir. Kendine, ailesine, yakın çevresine, içinde yaşadığı topluma ve insanlığa faydalı ve yararlı olabilir. Her ulus kendi ortak dünya görüşü ve değer ölçülerine göre yönetilmeli. Karşılaşılan sorunlara toplumu oluşturan bireylerin ortak dünya görüşü ve değer ölçülerine göre çözümler üretilmeli ve uygulanmalıdır. İlim evrenseldir. İlme dayalı olarak geliştirilen çözümler milli olduğu ölçüde kalıcı olurlar. Ülkenin doğal, kültürel ve sosyal yapısı ile uyumlu olmayan çözümler kalıcı çözüm olma niteliklerini taşıyamazlar." dedi.

ESAM Ahilik Tanıtım Grubu, ahilik kültürü ile sunum yaptı. CİHAN

Yorumlar