Rastgele ateşle araçtaki sürücüyü öldürmekten yargılanan sanığa 26,5 yıl hapis

Adana’da yaralamalı trafik kazası nedeniyle çıkan silahlı kavgada rastgele ateş edip otomobilinin içinde yolun açılmasını bekleyen ilaç mümessili Edip Aksak'ı (35) öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Şehmus A.

Google Haberlere Abone ol
Rastgele ateşle araçtaki sürücüyü öldürmekten yargılanan sanığa 26,5 yıl hapis

Adana’da yaralamalı trafik kazası nedeniyle çıkan silahlı kavgada rastgele ateş edip otomobilinin içinde yolun açılmasını bekleyen ilaç mümessili Edip Aksak'ı (35) öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Şehmus A. (23) 26 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada Hüseyin B. (31) ise 6 yıl 5 ay hapis cezasına mahkûm edildi.

22 Şubat 2013'de merkez Seyhan İlçesi Kıbrıs Caddesi’nde meydana gelen olayda, iddiaya göre, İ.D.'nin kullandığı ve içinde Hasan B.’nin da bulunduğu araç, Savaş L.(23)’nin kullandığı motosiklete çarptı. Kazada bacağından hafif şekilde yaralanan Savaş L. özel tıp merkezi tedavi altına alındı. Kazayı haber alan Savaş L.’nin ve B.’nin yakınları arasında tartışma çıktı. Olay yerine gelen tarafların tartışmaları kavgaya dönüştü. Silahlı kavgada seken kurşunlardan biri aracıyla yoldan geçen ilaç mümessili Edip Aksak’a isabet etti. Başına gelen kurşunla ağır yaralanan Aksak, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Konuyla polis, şüpheli olarak gözaltına alınan Hasan B., Hüseyin B. ve Şehmuz A. mahkemece tutuklandı.

Kavgada silah kullandığı ileri sürülen Hüseyin B. ile Şehmuz A., hakkında “Olası kasıtla öldürmeye iştirak ve kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 40'ar; Hasan B. için ise “Kasten öldürmeye teşebbüse iştirak” iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Yargılama sırasında tahliye edilen Hasan B., tutuklu sanıklar Şehmuz A. ile Hüseyin B. Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Cinayetti kabul etmeyen sanıklardan Hüseyin B., savunmasında Şehmus A. ile özel tıp merkezine gittiklerini söyledi.Hasan B.’ye ne olduğunu sorduğunda “Kaza yaptık, bir şey yok” cevabını aldığını belirten sanık Hüseyin B., geçmiş olsun amacıyla yanına gittiği yaralı Savaş L.’nin yanındaki kişilerin küfürlü konuştuğunu öne sürdü.

Hasan'a 'Çakallarını mı getirdin?' diye küfür eden karşı tarafın kalabalık olduğunu ve ellerini bellerine attığını ifade eden Hüseyin B., kendisinin korkutmak amacıyla havaya ateş ettiğini; o sırada 2-3 el silah sesi geldiğini ve aracın içerisinde bir kişinin vurulduğunu görünce de korkup kaçtığını anlattı. Sanık Şehmus A.’da kalabalığın dağılması içinde tabanca ile bir el yere ateş ettiğini ve kavga çıkınca panikleyip kaçtığını belirtti.Tutuksuz sanık Hasan B.,’de suçlamaları reddetti. Kazada yaralanan Savaş L. duruşmada, kavga sırasında sedyede yattığını ve kimin ateş ettiğini görmediğini ifade etti.

Mahkeme heyeti, tabancasından çıktığı belirlenen mermi çekirdeği Edip Aksak'ın ölümüne neden olduğu ileri sürülen sanık Şehmus A.’yı “Olası kasıtla öldürme” suçundan önce müebbet hapisle cezalandırdı. Suçu “Olası kasıtla işlenmesi ve iyi halden dolayı” cezası 20 yıla indirildi. Mahkeme ayrıca, sanık Şehmuz A.’yı “Öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah kullanmak” suçundan da 6 yıl 5 ay olmak üzere toplam 26 yıl 5 ay hapis cezası verdi. Davada sanık Hüseyin B. ise 6 yıl 5 ay hapis cezasına mahkum edilirken, Hasan B.,delil yetersizliğinden beraat etti.

CİHAN

Yorumlar