Rasim Özdenören’in ‘Hayat ve Ben ve Kelimeler’ belgeselinin galası yapıldı

Edebiyat ve düşünce dünyasının yaşayan önemli isimlerinden usta yazar Rasim Özdenören’in hayatı belgesel oldu.

Google Haberlere Abone ol
Rasim Özdenören’in ‘Hayat ve Ben ve Kelimeler’ belgeselinin galası yapıldı

Edebiyat ve düşünce dünyasının yaşayan önemli isimlerinden usta yazar Rasim Özdenören’in hayatı belgesel oldu. ‘Hayat ve Ben ve Kelimeler’ adlı belgeselin galası yapıldı. Belgesel Pazar günü de TRT ekranında yayınlanacak.

Özdenören’in ‘Hayat ve Ben ve Kelimeler’ belgeselinin galası TRT Genel Müdürlüğü binasında yapıldı. Rasim Özdenören’in eşi ile hazır bulunduğu galaya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay da katıldı.

"BÜYÜK İNSANLARIN BELGESELİ DİZİDEN DAHA ÇOK HAZ VERİYOR"

Belgesel ile ilgili bilgi veren TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, belgeselin 4 ayda 4 ayrı şehirde çekildiğini söyledi. Yaşayan büyük insanların belgeselinin yapmanın dizi yapmaktan daha fazla haz verdiğini belirten Şahin, “Genelde bizim insanımızın özünde var, insanlar hayata veda ettikten sonra kıymete binerler ve ondan sonra övmeye başlarız. Ama biz bunu TRT’de tersine çevirelim. Allah Rasim ağabeye uzun ömürler versin.” diye konuştu.

Özdenören’in ‘Gül Yetiştiren Adam’ adlı kitabının olduğunu hatırlatan Şahin, bugün de 14 Şubat Sevgililer Günü olduğunu belirterek, Özdenören’e bir demet gül takdim etti.

Özdenören de belgeselin kendisi için gurur ve iftihar verici bir şey olduğunu ifade etti. Böyle bir projeye evet demenin kendisi için zor olduğunu kaydeden Özdenören, İbrahim Şahin ve belgeselin yönetmenlerinin hatırlarını kıramadığı için kabul ettiğini dile getirdi. Projede aynı zamanda rol aldığını da belirten Özdenören, filmi daha önce izlemediğini, filmi bir an önce izlemek istediğini kaydetti.

BAKANLARIN AĞZINDAN RASİM ÖZDENÖREN

Galaya katılan isimlerden Bakan Yılmaz da böyle güzel insanları kendilerine hatırlattığı için TRT’ye teşekkür etti. Musallada kıymetin bilindiğini fakat hayattayken kıymetin bilimediğini aktaran Yılmaz, Rasim Özdenören’in kıymetini bildiklerini, bileceklerini söyledi. Özdenören için Allah’tan huzur ve sağlık dolu hayat dileyen Yılmaz, Özdenören’in şiirlerinden alıntılar yaptı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker ise Özdenören ile hayatının kesiştiği yıllardan bahsetti. Diyarbakır’da liseyi bitirip Ankara’ya üniversite için geldiğinde ilk iş olarak Özdenören’in evine gittiğini anlatan Eker, gençlik yıllarının Özdenören’in eserlerini okuyarak geçtiğini belirtti. Özdenören’in eserlerini yerli, İslami ama aynı zamanda evrensel olarak tanımlayan Eker, bu tür insanların belgeselinin edebiyatımız açısından önemine dikkat çekti.

Törende konuşmaların ardından belgeselin 1 saatlik gösterimi yapıldı. Filmi Bakanların yanı sıra çok sayıda davetli de izledi. CİHAN

Yorumlar