Ramazan'ın gözdesi Osmanlı macunu

Osmanlı’nın geleneksel lezzetlerinden Osmanlı macunu, Ramazan ayıyla birlikte yine en çok rağbet gören tatlılar arasında yer alıyor. Geleneksel macunla ilgili bilgi veren tatlı üreticisi Volkan Sümengen, Osmanlı macununun satışında özellikle...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan'ın gözdesi Osmanlı macunu

Osmanlı’nın geleneksel lezzetlerinden Osmanlı macunu, Ramazan ayıyla birlikte yine en çok rağbet gören tatlılar arasında yer alıyor. Geleneksel macunla ilgili bilgi veren tatlı üreticisi Volkan Sümengen, Osmanlı macununun satışında özellikle Ramazan ayında ciddi taleple karşılaştıklarını söyledi.

Ramazan'ın gelmesiyle geleneksel tatlılara da rağbet arttı. Bu ay ile bütünleşen Osmanlı macunu, lezzeti kadar meşakkatli yapım süreciyle de dikkat çekiyor. Macunun üretimini yapan Binşan Şekerleri Genel Müdürü Volkan Sümengen, Ramazan dolayısıyla Osmanlı macununa talebin arttığını söyledi. Sümengen, ”Yapım aşamasında ilk önce şekeri 160 santigrat derecede kaynatıyoruz. Kaynatılmış şekere daha sonra rengi ve aroması veriliyor. Şeker, yaklaşık 45 dakika kaynatıldıktan sonra dinlenme havuzlarına alınıyor. Burada bir süre soğuduktan sonra macun özel olarak yaptırdığımız tepsilere dolduruluyor. Üretim aşaması biten şeker, bir gün bekletildikten sonra servise hazır hale geliyor.” şeklinde konuştu.

'AZERBAYCAN VE IRAK'A DA SATIŞ YAPIYORUZ'

Ürünlerin uygun şartlarda korunması durumunda raf ömrünün 2 yıl olduğunu söyleyen Sümengen, macunun güneş ve nemde kalmaması gerektiği aksi takdirde bozulacağına dikkat çekti. Satış yönünden Türkiye’nin dört bir yanına satış yaptıkları ifade eden Sümengen, ”Ağırlıklı olarak bizim satış noktalarımız alış veriş merkezleri oluyor. Türkiye dışında Azerbaycan ve Irak’a da satış yapıyoruz. Son zamanlarda yeni yeni Ukrayna’ya ürün gönderdik. Oralarda da macun şekerimiz çok beğeniliyor ve sevilerek tüketiliyor.” dedi.

Yapım sürecinde büyük sabır gerektiren Osmanlı macunu, özel yapım kazanlarda 45 dakika süreyle 5 saat içinde 5 defa kaynatılıyor. Limonlu, portakallı, elmalı, çilekli ve kivili çeşitlerinin bulunduğu macunun tepsisi ise 200 ila 300 Türk Lirası arasında satışa sunuluyor.

CİHAN

Yorumlar