Ramazan’da merdiven altı tatlıcı ve şarkütericiler arttı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan ayının gelmesi ile 'merdiven altı' diye tabir edilen tatlı, şekerlemeler ve şarküteri ürünleri üretim ve satışının arttığına dikkat çekerek,...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan’da merdiven altı tatlıcı ve şarkütericiler arttı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan ayının gelmesi ile 'merdiven altı' diye tabir edilen tatlı, şekerlemeler ve şarküteri ürünleri üretim ve satışının arttığına dikkat çekerek, vatandaşları uyardı.

Ramazan fırsatçılarına fırsat vermemek gerektiğini vurgulayan Palandöken yaptığı yazı uyarıda, “Tüm halkımızı bir kez daha uyarıyoruz. Bilhassa Ramazan ayında artan merdiven altı üretilen gıda ürünlerini kesinlikle almayın ve yol kenarında araç arkalarında satılan tatlı, ekmek ve kadayıf gibi yıkanmadan yenebilen ürünlerden uzak durun. Alacağınız üründen önce alışveriş yapacağınız esnafı iyi tespit edin. Çünkü gerçek esnaf yani mahallenizdeki bakkal, manav, kasap, şarküterici kim olursa olsun kendi yemediği bir ürünü müşterisine satmaz. Onun için gıdadan önce alışveriş yapacağınız müesseseyi çok iyi seçmelisiniz.” dedi.

"DENETİMLER HAKLILIĞIMIZI ORTAYA KOYDU"

Yapılan denetim ve laboratuvar çalışmaları sonucunda ürünlerin etiketteki özellikleri taşımadığı, tüketicinin aldatıldığının ortaya çıkmasına dikkat çeken Palandöken, şöyle dedi: "Bakanlığın yaptığı denetimler haklılığımızı ortaya koydu. Olması gereken fiyatın altında satılan ürüne şüpheyle yaklaşılmalıdır. Bakın 5 liraya sosis, 10 liraya kavurma olmaz, 3-5 liraya baklava olur mu? Olmaz. Maalesef mübarek Ramazan ayında insan sağlığına zararlı işlerle uğraşan, 3 kuruşa müdahene eden bu tür fırsatçı insanları anlamak mümkün değil. Vatandaşımız ürünlerin üzerinde yazan özelliklerle, satılan ürünlerin içeriklerinin aynı olmasına dikkat etmelidir. Eğer değilse ve denetimlerde bu ortaya çıkarsa Bakanlık yasa çerçevesinde sorumlu firmaları kamuoyuna açıklayarak gereğini yerine getirmektedir. Tüketicinin de yapacağı albenisi olan değerinin altında satılan mallara kanmamak, etiketleri iyi okumak ve şüphelendiği ürünleri yetkililere bildirmektir."

CİHAN

Yorumlar