Ramazan’da alınan kaloriler doğa yürüyüşüyle yakıldı

Obeziteyle mücadelede 2014'ü 'Hareketli Yaşam Yılı' ilan eden Sağlık Bakanlığı, din adamlarıyla birlikte sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirdi. Ramazan’da alınan kalorilere dikkat çekilen yürüyüşte, İslam dininin sağlıklı...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan’da alınan kaloriler doğa yürüyüşüyle yakıldı

Obeziteyle mücadelede 2014'ü 'Hareketli Yaşam Yılı' ilan eden Sağlık Bakanlığı, din adamlarıyla birlikte sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirdi. Ramazan’da alınan kalorilere dikkat çekilen yürüyüşte, İslam dininin sağlıklı yaşama verdiği önem vurgulandı.

'Birlikte yürüyelim' sloganıyla harekete geçen Bakanlık, Arnavutköy'de yapılan Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası sırasında doğa içinde vatandaşlarla birlikte yürüyüş düzenledi. İstanbul Müftülüğünün de katkıda bulunduğu yürüyüşe din adamları da katıldı. 'Bayramda Alınan Kalorileri Yakmak için Yürüyoruz' teması ile gerçekleşen yürüyüşle Ramazan’da alınan kalorilerin yakılabileceği ifade edildi.

Tüm vatandaşları her Pazar gününü yürüyüş günü olarak algılamasını ümit ettiklerini belirten İstanbul İl Sağlık Müdürü Selami Albayrak, “Din görevlilerinin katılımından dolayı hoşnut olduk. Belki bugün yağmur nedeniyle yürüyüş uzun sürmedi. Ancak, ne kadar hareketli olursak, o kadar memnun oluruz.” dedi.

Din görevlileri ile birlikte yürüyüşte bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren İstanbul Müftü Yardımcısı Bekir Dereli, “Sağlık önemlidir. Halk sağlığı İslam’ın ve insanın en önemli unsurudur. İslam dini tüm ibadetlerde ve hayatın her döneminde sağlığa önem vermiştir. Peygamber Efendimizin hadis-i şerifinde de belirttiği gibi insanoğlu iki nimetten haberdar değil. Bunlardan biri sağlık, diğeri ise boş zamandır. Sağlığınız olmadığı zaman dünyanın hiçbir anlamı olmuyor. Sağlığınız olmayınca ibaretlerinizi gerçek anlamda yapma imkanına kavuşamıyorsunuz. Bu sebeple İslam dini halk sağlığına, koruyucu hekimliğine önem vermiştir. Cemaatle birlikte yürüyüşe katılarak bu etkinliğe destek vermek istedik.” diye konuştu.

BİSİKLETÇİLER START ALDI

Yürüyüşün ardından, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Salcano Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası startı verildi. Arnavutköy Doğal Yürüyüş Parkuru'nda gerçekleştirilen organizasyonun startı, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı'nın da katılımıyla gerçekleştirildi. Toplam 6 farklı kategoride düzenlenen yarışlarda, 190 sporcu yer alırken, dereceye giren sporcular akşam saatlerinde belli olacak.

Öte yandan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nunda etkinliklere katılacağı bildirilmişti. Fakat Müezzinoğlu'nun her iki organizasyona da katılmadığı görüldü.

CİHAN

Yorumlar