Ramazan topu elinde patlayan görevlinin kopan parmakları yerine dikildi

Kırklareli’nde Ramazan topunun ateşlenmesi sırasında elinden ağır yaralanan 48 yaşındaki Yalçın Karagün’ün kopan parmakları 9 saatlik bir operasyonla yerine dikildi.İftar ve sahur vakitlerinde ezanla birlikte Ramazan topunu ateşlemek üzere...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan topu elinde patlayan görevlinin kopan parmakları yerine dikildi

Kırklareli’nde Ramazan topunun ateşlenmesi sırasında elinden ağır yaralanan 48 yaşındaki Yalçın Karagün’ün kopan parmakları 9 saatlik bir operasyonla yerine dikildi.

İftar ve sahur vakitlerinde ezanla birlikte Ramazan topunu ateşlemek üzere belediye tarafından 5 kişi görevlendirildi.

Görevliler Ramazan’ın başlamasıyla birlikte topu sorunsuz bir şekilde ateşliyordu. Ancak 4. günde top patlatma sırası gelen Kırklareli Belediye Fen-İşleri Müdürlüğü’nde görevli Yalçın Karagün, hayati tehlike atlattı. İftar vaktinin gelmesiyle birlikte topun başına geçen Karagün, fünyeyi ateşlemek için çakmağını çaktı. Fünyenin kısa olması nedeniyle erken ateş alan top görevlinin elinde patladı. Dizinden ve yüzünden hafif sol elinden ise ağır yaralanan görevli, ambulansla ilk olarak Kırklareli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Karagün, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ünitesinde ameliyata alınan Karagün’ün kopan parmakları yerine dikildi.

Ameliyat ve hastanın durumu ile ilgili bilgi veren Opr. Dr. Serkan Balta, Yalçın Karagün’e başarılı bir ameliyat yaptıklarını söyledi. Karagün’ün hastaneye geldiğinde elinin bütün kemikleri ve dokularının tamamen parçalandığını vurgulayan Balta, “3 tane parmağı totale yakın kopmuştu. Elin bütün kemiklerinde hasar vardı. El içerisinde bütün damar ve dokularında hasar ve eksiklikler vardı. Yaklaşık 9 saat süren bir ameliyat oldu. Bizim açımızdan gayet zor ve bir taraftan da çok başarılı bir ameliyat oldu. Kopan tüm parmakları yerine dikebildik.” dedi.

Yaşadığı talihsiz olayı anlatan Yalçın Karagün ise, fünyeyi ateşlemek için çakmağı çaktığında topun elinde patladığını belirtti. Karagün, “O gecede nöbet sırası bende idi. Fünyesi kısaymış anlayamadım. Çakmağı çaktığım gibi elimde patladı. Top yüzümde patlamasın diye kolumu feda ettim. Kaçamadım. Sol kolumu uzattım kendimi korumak için. Çünkü yüzümde patlayacağını anladım. Bir yerde kolumu feda ettim.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar