Ramazan TIR'ı hareket ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kültür-sanat faaliyetleri kapsamında geleneksel hale getirilen Ramazan geceleri etkinliği bu yıl da devam edecek. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Ramazan TIR'ı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sadece kent merkezindeki...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan TIR'ı hareket ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kültür-sanat faaliyetleri kapsamında geleneksel hale getirilen Ramazan geceleri etkinliği bu yıl da devam edecek. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Ramazan TIR'ı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sadece kent merkezindeki mahallelere değil, ilçelere de gidecek.

Ramazan geceleri bu yıl da Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin etkinlikleri ile renklenecek. Bu yıl 11.si gerçekleştirilecek olan uygulama ile unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Ramazan etkinliklerinin yaşatılması hedefleniyor. 29 Haziran Pazar günü saat 22.30'da Belsin'de başlayacak olan Ramazan gecelerinde mehteran, Karagöz-Hacivat gösterisi, meddah, orta oyunu, tasavvuf musikisi, illüzyon gösterisi, şiir dinletileri gibi etkinlikler yer alacak. Ramazan ruhuna uygun olarak hazırlanan etkinliklerle insanların bir arada Ramazan ayını yaşaması sağlanacak, komşuluk ilişkileri güçlendirilecek ve eski ramazanlar canlandırılacak. Ramazan TIR'ı kent merkezindeki mahallelerin yanı sıra, sırasıyla Hacılar, Talas, Bünyan, Pınarbaşı, Sarız, Akkışla, Sarıoğlan, Özvatan, Felahiye, Tomarza, Develi, Yahyalı, Yeşilhisar ve İncesu'da da etkinlikler gerçekleştirecek.

TIR, Ramazan ayının ilk haftasında şu ilçe ve mahallelerde olacak: 29 Haziran Pazar Belsin, 30 Haziran Pazartesi Ziya Gökalp, 1 Temmuz Salı Erkilet, 2 Temmuz Çarşamba Eskişehir Bağları, 3 Temmuz Perşembe Altınoluk, 4 Temmuz Cuma Hacılar, 5 Temmuz Cumartesi Talas-Anayurt.

CİHAN

Yorumlar