Ramazan öncesi mantı ve tatlı siparişleri arttı

Ramazan'ın yaklaşmasıyla birlikte ev yapımı tatlı ve yemek üreten iş yerlerinin iş hacmi arttı. Vatandaşlar özellikle mantı, böreklik yufka ve tatlı siparişi veriyor. Onbir ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kaldı. Evlerde de Ramazan...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan öncesi mantı ve tatlı siparişleri arttı

Ramazan'ın yaklaşmasıyla birlikte ev yapımı tatlı ve yemek üreten iş yerlerinin iş hacmi arttı. Vatandaşlar özellikle mantı, böreklik yufka ve tatlı siparişi veriyor.

Onbir ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kaldı. Evlerde de Ramazan hazırlığı telaşı başladı. Ev hanımları, iftar ya da sahurlarda tüketmek üzere ev yapımı yemek ve tatlı üretimi yapan iş yerlerine şimdiden mantı ve tatlı siparişi vermeye başladı. Sahur için genellikle katmer, böreklik yufka, yağlama ve kete, iftar içinse özellikle mantı ve tatlı çeşitleri talep ediliyor.

Eşi ve çocuklarının yaptıkları işte iflas etmesinin ardından Fatma Bacı Unlu Mamulleri iş yerini açan Fatma Erdemsiz, Ramazanlık taleplere yetişmekte zorlandıklarını söyledi. Özellikle çalışan bayanların mantı ve böreklik yufka siparişi verdiğini belirten Erdemsiz, “Tatlı ve özellikle ismi Kayseri’yle özdeşleşen mantı siparişleri, normal günlere oranla en az yüzde 25 arttı. Bu oran Ramazan ayının içinde daha da artıyor.” dedi.

Siparişlerin zamanında üretimi için fazla mesai yaptıklarını anlatan Erdemsiz, Ramazan’ın, rızkıyla geldiğini söyledi. Bir oklava ve bir tahtayla işe başladığını anlatan Erdemsiz, “Bu iş tutu. Kendim ve kızımla başladığım işte, şu anda 20 kişiye istihdam sağlıyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar