Ramazan öncesi et zammına lokantacılardan tepki

Ramazan ayı öncesi et fiyatlarına gelen zam tepki topladı. Fiyatın 19-22 TL arasındaki fiyatının 25- 30 liraya çıkmasına, üyeleri günlük yaklaşık 10 ton et tüketen Lokantacılar Odası da tepki gösterdi. Lokantacılar Odası Başkanı Nazmi...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan öncesi et zammına lokantacılardan tepki

Ramazan ayı öncesi et fiyatlarına gelen zam tepki topladı. Fiyatın 19-22 TL arasındaki fiyatının 25- 30 liraya çıkmasına, üyeleri günlük yaklaşık 10 ton et tüketen Lokantacılar Odası da tepki gösterdi.

Lokantacılar Odası Başkanı Nazmi Yiğit, Sebze fiyatlarının artmasının ardından et fiyatlarında yaşanan artışın Ramazan öncesi zor durumda bıraktığını söyledi. Zammın kendilerini oldukça rahatsız ettiğini kaydeden Yiğit, "En azından zammın Ramazan sonrası olmasını isterdik. Çünkü Ramazan’da insanlar iftarlarını daha ucuza yapmak ister. Biz bu zamma anlam veremedik. Ne oldu da bir anda bir anda 19 TL’den 25 TL’ye çıktı. Hayvan mı kalmadı besin mi yapılmıyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılan hayvan ithalatı ile et zammının önüne geçilmişti." dedi.

"BESİCİLER KURBANA SAKLIYOR"

Besicilerin Kurban Bayramı için Kurbanlık sakladığını öne süren Lokantacılar Odası Başkanı Yiğit, şöyle devam etti: "Kimisi yem fiyatlarını bahane ediyor ama Kurban Bayramı için, besicilerin kurbanlık düşündüğü için hayvanları çıkartmak istemiyor. Sonra hayvan az diye 19 TL’ye kestik diyorlar. 25 TL’ye satıyorlar. Biz Lokantacılar Odası olarak Ramazan’da güzel bir yemek yedirmek istiyoruz. Biz zam yaparak eleştiri almak istemiyoruz. Bizim ana maddemiz et, ete zam gelmediği sürece hiçbir lokanta farklı bir zam tarifesi uygulayamaz. Ama ete zam geldiği zaman, bizim hammaddemiz et olduğu zaman yemeklere zam yapılarak vatandaşa yansıdığında vatandaş yediği yemeği yarıya düşürüyor. Bundan tüm lokantacılarımız rahatsızlık duyuyor."

"ORTA YOLUN BULUNMASI LAZIM"

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden ve Ticaret Borsası'ndan çözüm beklediklerini söyleyen Nazmi Yiğit, "4 yıldır fiyat listesi çıkarmıyorduk, en son ete gelen zamdan dolayı liste çıkarmak zorunda kaldık. Tam bizim iş yapacağımız dönem; Ramazan ve yaz dönemi. Lokantacılar olarak biz günlük 10 ton et tüketiyoruz. Bu büyük bir potansiyel, biz eti katkısız olarak müşteriye sunuyoruz. Diğer illere göre bizim lokantalarımız en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyor. Yağmur yağdı, dolu vurdu, kuraklık oluyor fiyatlar artıyor, bunun bir orta yolunun bulunması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Kasaplar ise ete gelen zammı kuraklık sonrası yem fiyatlarına gelen artışları gerekçe gösterdi.

CİHAN

Yorumlar