"Ramazan madden ve manen işlenen günahlardan arınma fırsatıdır"

Adana Müftüsü Arif Gökce, Ramazan'ın Müslümanların madden ve manen işledikleri günahlarından kurtulmanın, arınmanın bir fırsatı olduğunu söyledi. Gökce, il genelinde 16 camide hatimle teravih namazı kılınacağını söyledi. Müftü...

Google Haberlere Abone ol
"Ramazan madden ve manen işlenen günahlardan arınma fırsatıdır"

Adana Müftüsü Arif Gökce, Ramazan'ın Müslümanların madden ve manen işledikleri günahlarından kurtulmanın, arınmanın bir fırsatı olduğunu söyledi. Gökce, il genelinde 16 camide hatimle teravih namazı kılınacağını söyledi.

Müftü Gökce Ramazan’da yapılacak etkinliklerle ilgili basın toplantısı düzenledi. “Hiç Kimse, Kimsesiz Kalmasın. Bu Ramazan ve Her Zaman” temasının işleneceği ayda Müslümanların birbirilerinin kimsesi olduğunu hatırlatan Gökce, yarın ilk teravih namazının kılınacağını ve cumartesi günü de ilk orucun başlayacağını hatırlattı.

İl Müftüsü Gökce, “Ramazan büyük bir af, bağış ve mağfirete vesile olan bir mübarek bir aydır. İçinde oruç, teravih, Kur’an-ı Kerim tilâveti, tefekkür ve gece namazları vardır. Dolayısı ile topyekûn insanın maneviyata yöneldiği, açlıkla da kendisini terbiye ettiği, fakirin-fukaranın halini daha çok düşündüğü mübarek bir aydır. Müslümanların madden ve manen işledikleri günahlarından kurtulmanın, arınmanın bir fırsatıdır.” dedi.

Adana’da her caminin bir öksüzü bulunması şeklinde bir projelerinin olduğunu belirten Müftü Gökce, “Yani mahalledeki bir öksüz kardeşimize cemaatimizin desteğiyle kol kanat gerelim. Onların okumalarına yardımcı olalım. Onları teşvik edelim.”

Ramazan boyunca Adana Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yaparak Sabancı Merkez Camii’nde her gün iftar vereceklerini belirten Arif Gökce, “Özellikle mübarek Ramazan ayının rahmetinden yoksul ve fakir insanlar daha çok nasiplensin. Bu nedenle 30 gün boyunca Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte her gün Sabancı Merkez Camii bahçesine kuracağımız iftar çadırında 300-400 kişiye iftar vermeyi planlıyoruz.” dedi.

Oruç tutan-tutmayan ayrımı yapmaksızın tüm vatandaşlara iftar vermek istediklerini belirten Arif Gökce, bu mübarek ayda sokakta kimsenin aç-susuz ve sahipsiz kalmasını doğru bulmadıklarını kaydetti.

Adana’da ramazan boyunca hatimle teravih kılınacak camiler şöyle:

Adana Seyhan Kaymakam Kalezade Camii, Adana Seyhan Tahtalı Camii, Adana Seyhan Hacı Cumali Öztürk Camii, Adana Seyhan Alemdar Camii, Adana Seyhan Ağca Mescit, Adana Seyhan Mahmudiye Külliyesi Fetih Camii, Adana Seyhan Döşeme Camii, Adana Seyhan Su Gediği Camii, Adana Seyhan Yeşilbağlar Camii, Adana Seyhan Ulular Camii, Adana Seyhan Yeşilevler Camii, Adana Sarıçam Sofulu Hacı Nuri Camii, Adana Yüreğir Otogar Camii, Adana Çukurova Somuncubaba Camii, Adana Kozan Fatih Camii ve Adana Ceyhan Büyükkırım Camii.

CİHAN

Yorumlar