Ramazan denetiminde ilk 20 günde 187 bin 533 lira ceza kesildi

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayının ilk 20 gününde üretim yerlerinde 1054, satış yerlerinde de 1511 olmak üzere toplam 2 bin 565 denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde kurallara uymayan ve mevzuata aykırılık...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan denetiminde ilk 20 günde 187 bin 533 lira ceza kesildi

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayının ilk 20 gününde üretim yerlerinde 1054, satış yerlerinde de 1511 olmak üzere toplam 2 bin 565 denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde kurallara uymayan ve mevzuata aykırılık tespit edilen toplam 38 işletme hakkında yasal işlem yapılarak toplam 187 bin 533 TL idari para cezası uygulandı.

Denetimler hakkında yazılı bilgiler veren Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ramazan ayında gıda üretim ve satışlarında önemli oranda artışlar yaşandığını dikkate alarak denetimleri sıklaştırdıklarını belirterek, denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Ankara’da yaşayan yaklaşık 5 milyon insanın sağlıklı gıdalarla beslenmesi konusunda sorumluluğun İl Müdürlüğü olarak kendilerinde olduğunu ve bunun bilinci içerisinde hareket ettiklerini vurgulayan Temel, “Gıda güvenliği ve insanların sağlıklı gıdalarla beslenmesi son derece önemli bir konu. Ankara İl Müdürlüğü denetim ekipleri Ankaralıların sağlıklı gıdalarla beslenebilmesi ve güvenilir gıdaya ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla özverili bir şekilde çalışıyor.” dedi.

Denetimlerde etkinliğin ve verimliliğin artırılması için tüketicilerin de birer denetçi gibi hareket etmelerinin önemini vurgulayan Temel, Ankaralılardan, alışveriş yaparken aldıkları ürünlerin ambalajına, son kullanma tarihine ve saklama şartlarına uyulup uyulmadığı gibi konulara dikkat etmelerini, karşılaştıkları olumsuz durumları da il ve ilçe müdürlükleri ile 174 Alo Gıda Hattı’na bildirmelerini istedi. CİHAN

Yorumlar