Ramazan davulcuları artık tek tip giyinecek, kimlik kartı takacak

Ramazan ayında geleneksel olarak vatandaşları sahura kaldırmak için maniler söyleyerek sokaklarda dolaşan ramazan davulcuları Eskişehir'de artık tek tip kıyafet giyecek ve kimlik kartı takacak, davulu da ritimli çalacak. Eskişehir Büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan davulcuları artık tek tip giyinecek, kimlik kartı takacak

Ramazan ayında geleneksel olarak vatandaşları sahura kaldırmak için maniler söyleyerek sokaklarda dolaşan ramazan davulcuları Eskişehir'de artık tek tip kıyafet giyecek ve kimlik kartı takacak, davulu da ritimli çalacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yaklaşan Ramazan ayı öncesi ramazan davulcularına bilgilendirme toplantısı düzenledi. Ayrıca bebeği olan ailelerin ve hastaların rahatsız olmaması için davulculara ritim dersi verildi. Bu yıl ramazan davulcularında yeni bir düzenlemeye de giden zabıta yetkilileri davulcuların giyeceği yeni kıyafetlerini de tanıttı. Söz konusu davulcular, beyaz gömlek, cepken yelek, siyah pantolon giyecek. Ayrıca davulcular kimlik kartı takacak. Davulculara davul çalma saatlerine uymaları, ve bahşiş toplama konusunda bilgiler de verildi.

Bilgilendirme toplantısına katılan bir ramazan davulcusu giyeceği kıyafeti çok beğendiğini söyledi. Davulcu, "Çok hoşuma gitti bu kıyafetler. İşte Osmanlıyı andırıyor. Eski zamanlarda ki gelenekseli işte 2014 yılına da getiriyoruz. Kimisi bize işte hızlı vuruyorsun bebek korkuyor. işte çocuk korkuyor işte bunun gibi şikayetler oluyor. Gece biz çalıyoruz korsan davulcular geliyor işte gündüz gidip ben davulcuyum deyip bahşiş alıyorlar. Vatandaşlardan ricam; şu kartı görmeden kimseye davulcu diyerek bahşiş vermesinler." diye konuştu.

Öte yandan, vatandaşlar davulcular hakkında 153 Alo Zabıta şikayet hattını arayarak görüş öneri ve şikayetlerini bildirebilecekler.

CİHAN

Yorumlar