Ramazan ayına yönelik tahin ve helva üretimi başladı

Siirt merkezde tahin ve helva üreticileri Ramazan ayına yönelik üretime başladı. Tahin ve helva üreticisi Hüsamettin Ören, üretimin gün geçtikçe yok olma noktasına geldiğini belirterek, kendisinin dededen toruna uzanan bir mesleği devam ettirdiğini...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan ayına yönelik tahin ve helva üretimi başladı

Siirt merkezde tahin ve helva üreticileri Ramazan ayına yönelik üretime başladı.

Tahin ve helva üreticisi Hüsamettin Ören, üretimin gün geçtikçe yok olma noktasına geldiğini belirterek, kendisinin dededen toruna uzanan bir mesleği devam ettirdiğini söyledi. Siirt’te son yıllarda kahvaltı ve yemek kültürünün değiştiğini ifade eden Ören, "Birçok vatandaşımızın tahin ve helva tüketmediğini, yeni çağın değişik yiyeceklerine yöneldiğini, bunun da işlerimizin durma noktasına geldiğini gösteriyor." dedi. Ören, önceki yıllarda tahin yaparken saf susam kullanarak lezzetli bir tadı olan tahinin şimdilerde tahin yaparken bile susam bulmakta zorlandığını, köylülerin bile susam üretmediğini anlattı.

Tahinin mideye çok iyi geldiğini ifade eden Ören, tahinde çok yüksek oranda kalori bulunduğunu sözlerine ekledi. Tahinin kilosu 11-12, helvanın kilosu ise 8 TL'den satılıyor.

CİHAN

Yorumlar