Ramazan ayı başında sıcaklıklar 6 derece kadar düşecek

Samsun ve bölgesinde sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirten Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından, Ramazan ayının ilk haftasında ise sıcaklıkların 6 dereceye kadar düşeceğinin tahmin edildiği belirtildi....

Google Haberlere Abone ol
Ramazan ayı başında sıcaklıklar 6 derece kadar düşecek

Samsun ve bölgesinde sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirten Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından, Ramazan ayının ilk haftasında ise sıcaklıkların 6 dereceye kadar düşeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Bölge Tahmin Ve Uyarı Merkezi (BTUM)’inden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Bölgemiz Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altındadır. BTUM tarafından yapılan kuvvetli sıcak hava dalgası uyarısında da belirtildiği gibi bölgemizde sıcaklıklar mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyrediyor. En son ölçülen en yüksek sıcaklılar; Samsun 36.1, Ordu 28.1, Sinop 32.0, Çorum 31.7, Kastamonu 30.2, Amasya 34.8 ve Tokat 30.6 derecedir. Bölgemizin iç kesimlerinde (Çorum, Kastamonu ve Amasya) yarın beklenen hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin; Cumartesi günü ise bölgemizin genelinde (Ordu hariç) görüldükten sonra, bölgemizi terk etmesi beklenmektedir.”

Bölge genelinde yüksek seyreden sıcaklıkların, Ramazan Ayı’nın başlaması ile birlikte Samsun ve Sinop’ta 4 ila 6 derece civarında düşmesinin beklendiği hatırlatılan açıklamada, “Diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 4 – 8 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Rüzgarların; genellikle kuzey yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi bekleniyor. Kuvvetli sıcak hava dalgasının, özellikle oruç ayı olması nedeniyle oluşturabileceği olumsuzluklara karşı en başta yaşlılar, çocuklar ile astım ve kalp rahatsızlıkları olanlar olmak üzere tüm vatandaşlarımızın tedbirli olmaları, özellikle 12.00 - 16.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları tavsiye edilmektedir.” denildi.

CİHAN

Yorumlar