Ramazan Akyürek'in Savcılık İfadesi Ortaya Çıktı

Hrant Dink soruşturması kapsamında tutuklanan Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek'in savcılık ifadesi ortaya çıktı. Akyürek, cinayetle ilgili Sabri Uzun ve Celalettin Cerrah'ı suçladı.

Google Haberlere Abone ol
Ramazan Akyürek'in Savcılık İfadesi Ortaya Çıktı

Ramazan Akyürek 'İhmali eda itibariyle ölüme sebebiyet vermek','Resmi evrakta sahtecilik' ve 'Görevi kötüye kullanma' suçlamalarıyla sevkedildiği mahkemede tutuklandı. Soruşturma savcısı Gökalp Kürkçü, zanlı sıfatıyla ifadesini aldığı Akyürek'e 4 saatte 17 soru yöneltti. Akyürek, savcının 17 sorusunu, 15 sayfada yanıtladı. Akyürek ifadesinde, zamanın İstanbul İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı ve İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'u suçladı.

'CERRAH KENDİNİ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR'

Akyürek, Cerrah'la ilgili şunları söyledi; 'İl Emniyet Müdürünün tavrı istihbari şekilde aldığı bilgilerin dışında cinayeti önlemek için daha bir aşırı bilgilere sahip olmasına karşın önleyemediği cinayetin failinin yakalanmasında kendisine ve il emniyet müdürlüğüne bütün bilgi ile destek bulunan Ramazan Akyürek'i suçlayarak uydurma isnatlarda bulunarak kendini kurtarmaya çalışmaktadır'

'SABRİ UZUN GÖREVİNİ YAPSA CİNAYET ÖNLENMİŞ OLACAKTI'

Akyürek ifadesinde, 'Trabzon İl Emniyet Müdürü olduğum çağda 'Ne pahasına olursa olsun Yasin Hayal'in, Dink'i öldürme kararlılığı' İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'a gönderilmiştir. Bir eksiklik mevcut ise Sabri Uzun zamanına aittir. Cinayetle ilgili haberi anında İstanbul Emniyeti ile paylaşmış olsaydı anlaşılan o ki vazifesini yapmış olacak, bu ova hakkında cinayet sonrası bir eksiklik hiç bir süre mevzu edilmeyecek ve cinayet önlenmiş olacaktı' dediği söylendi.

CERRAH'IN İFADESİ OKUNDU, SORU SORULDU

Savcı Kürkçü, daha evvela tahkikat kapsamında ifadesi tahsil edilen zamanın İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın ifadesini okuyarak sorular sordu. Cerrah'ın ifadesi'nde Dink Cinayeti işlendiği sırada İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ile Belçika'da olduğunu, ölüm haberinin Güler'e verilmesi üstüne bilgi sahibi olduğunu, ilk uçakla da İstanbul'a döndüğünü söylediği öğrenildi. Cerrah, İstanbul'a geldikten sonra doğrudan emniyetteki makamına geçtiğini, yardımcılarının kendisine Ogün Samast'ın fotoğrafını gösterdiğini ve diğer kanıt olmadığını söylediği anlatım edildi. Cerrah ifadesinde, 'Dink cinayetine ait emniyette yapılan toplantıya İç İşleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, MİT Bölge Başkanı, İstanbul Alay Komutanı, İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve Terör Daire Başkanı Selim Akyıldız ve İstanbul Valisi Muammer Güler oradaydı. Ben de elimdeki fotoyu basına eda etmek istediğimizi söyledim. Görüşlerimi aktardım. Ramazan Akyürek'te oradaydı. 'Siz de bir büyüme mevcut mı?' diye sordum. Ramazan Akyürek 'Yok' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar