Ramazan Akyürek'in Avukatı TCK Kitabını Yırttı

Hrant Dink suikastına ilişkin soruşturma kapsamında eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tutuklandı. Akyürek'in avukatı tepkisini TCK kitabını yırtarak gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Ramazan Akyürek'in Avukatı TCK Kitabını Yırttı

Hrant Dink suikastına ait 'kamu görevlilerinin ihmali' bulunduğu iddiasıyla yürütülen tahkikat kapsamında, çağın Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı bulunan Ramazan Akyürek, çıkarıldığı mahkeme nedeni ile tutuklandı. Akyürek'in avukatı Adnan Şeker, tutuklanmaya tepkisini TCK kitabını yırtarak gösterdi.

Dün gözaltına tahsil edilen ve geceyi emniyette geçiren Ramazan Akyürek, sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Ramazan Akyürek, Soruşturma savcısı Gökalp Kökçü'ye, 4 saatte 15 sayfa anlatım verdi. İfadesinin arkasından Akyürek, tutuklanma isteğiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği 'İhmali tavır itibarıyla ölüme sebebiyet vermek', 'Resmi evrakta sahtecilik' ve 'Görevi kötüye kullanma' iddiasıyla Akyürek'i tutukladı.

AVUKAT TÜRK CEZA KANUNU KİTABINI YIRTTI

Ramazan Akyürek'in tutuklanmasının arkasından adliyenin 'C' kapısı önünde izahat oluşturan Avukatı Adnan Şeker, tutuklanmaya tepkisini TCK kitabını yırtarak gösterdi. Avukat Şeker, 'Dosyayla ilgili yasal söylenecek birşey yok. Çünkü yasal bir şey yok. Şurada adalet sarayı yazıyor ama içi boş, adalet yok. İçeride bulunan hakimler, hakim değil. Hukuk fakülteleri gereksiz. Hakimler yalnızca siyasal iktidara ve bir takım şahıslara payanda olmuş' dedi.

Daha sonra elindeki Türk Ceza Kanunu kitabının sayfalarını tek tek yırtmaya başlayan Avukat Adnan Şeker, 'Bizim kanaatimiz, Türk Ceza Kanunundaki suç tanımlanmasına ve suçların unsurlarının anlatılmasına da lazım yok. Zaten hakimler bunları biliyorlar. Tutuklamak için somut delillere lazım yok. Herhangi birinin sizin hakkınızda gerçek olmayan anlatım vermesi yada soruşturmadan, kovuşturmadan kaçmak için yalan beyanda bulunması yetiyor' diye konuştu. Avukat Şeker, 'Adınız bir kez 'paralel' şekilde çıkmışsa, siyasal düşünceniz, yaşam görüşünüz uyuşmuyorsa bunların hiçbirine, yasalara lazım yok' dedi.

'ENGİN DİNÇTEN İFADE ALMAYAN ADALET ONUN AMİRİ KONUMUNDAKİ RAMAZAN AKYÜREK'İ TUTUKLUYOR'

Avukat Şeker, son olarak, 'Olayın içerisinde başından bu yana bulunan bir Engin Dinç'ten anlatım almayan adalet, onun amiri konumundaki Ramazan Akyürek'i somut kanıt bulunmadığı halde, somut kanıt mevcut diye tutuklayabiliyor' dedi. Avukat Şeker, son şekilde yapraklarını tek tek yırttığı Türk Ceza Kanunu kitabını göstererek, 'Bu ceza eleştiri kanunumuz, bu adliye binasında geçmiyor' diyerek kitabı yere attı. Avukat Şeker karara itiraz edeceklerini de sözlerine ekledi.

DAHA ÖNCE DE 3 POLİS TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında daha öncelikle de çağın Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde amir şekilde vazife oluşturan Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir ve çağın Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Muhittin Zenit ile polis amiri Özkan Mumcu tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar