Rahime Batu Okulları'nın giriş sınavlarına yoğun ilgi

Malatya'da 20 yılı aşkın süredir elde ettiği derecelerle marka haline gelen Özel Rahime Batu Okulları tarafından giriş sınavı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Rahime Batu Okulları'nın giriş sınavlarına yoğun ilgi

Malatya'da 20 yılı aşkın süredir elde ettiği derecelerle marka haline gelen Özel Rahime Batu Okulları tarafından giriş sınavı düzenlendi. Sınava 5, 6 ve 7’nci sınıflarda bin 500’den fazla öğrenci katıldı.

Beşer Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Rahime Batu Ortaokulu Müdürü Haşim Tezcan, okullarına kayıt yaptırmayı düşünen öğrenciler için seviye tespit sınavına benzer şekilde giriş sınavı düzenlediklerini belirtti. Sınava beklediklerinden fazla başvuru yapıldığını söyleyen Tezcan, şöyle devam etti:

“Bu sınavı 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik düzenledik. Sınava yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Bu sınavı yapmaktaki amacımız, öğrencilerin sınav heyecanını yenmelerini sağlamak, Malatya’da diğer yaşıtları içindeki durumlarını göstermek ve onları ödüllendirmek. Sınava yoğun ilgi bizi ayrıca memnun etti. Eğitim sisteminde bir takım değişiklikler olsa da sonuçta öğrenciler en iyi okullara girmeyi hedefliyor. Bu hedeflere yönelik en iyi hazırlık da çeşitli sınavlara girerek tecrübe ve birikimlerini arttırmaktan geçiyor. Öğrenciler sınavda iken, velilerine de tanıtıcı bilgiler vererek; onların da, çocuklarına en iyi şekilde yardımcı olmalarını hedefledik.”
CİHAN

Yorumlar