Rahime Batu Lisesi, komşularını ağırladı

Malatya Özel Rahime Batu Liseleri, ‘Komşumla Kahvaltıda Buluşuyorum’ etkinliği çerçevesinde okul çevresinde yaşayan mahalle sakinlerini kahvaltıda ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
Rahime Batu Lisesi, komşularını ağırladı

Malatya Özel Rahime Batu Liseleri, ‘Komşumla Kahvaltıda Buluşuyorum’ etkinliği çerçevesinde okul çevresinde yaşayan mahalle sakinlerini kahvaltıda ağırladı.

Özel Rahime Batu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Ufuk Ercul, yaptığı konuşmada, Yakınca mahallesinde bulunan okulu çevresindeki insanlarla bütünleştirmek için ‘Komşumla Kahvaltıda Buluşuyorum’ programları düzenlediklerini belirtti. Bu çerçevede kahvaltılı toplantı etkinliği gerçekleştirdiklerini söyleyen Ercul, mahalledeki 400 kişiyi okulda misafir ettiklerini ifade etti. Etkinliğin komşuluk ilişkilerine de önemli katkı sağladığını söyleyen Ercul, yoğun iş temposu nedeniyle birbirleriyle görüşemeyen mahalle sakinlerinin bile biraraya gelme fırsatı bulduğunu kaydetti. Ercul, şöyle devam etti: "Programımıza 400 komşumuz katıldı. Okulumuz yemekhanesinde bir araya gelen mahalle sakinleri birbirleriyle kaynaşma imkanı buldu. Artık unutulmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerini yaşatmaya çalıştık. Mahallemizdeki komşularla böyle sık sık biraraya gelmeye çalışıyoruz. Bu mahallenin insanları gerçekten birbirinden değerli. Bununla birlikte zaman zaman çiğ köfteli etkinliklerde buluşuyoruz. Mahallemizin gençleri okulumuzun halı sahasında haftada bir futbol oynayarak bir araya gelmiş oluyorlar. Bununla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle toplantıda hanımefendilerin gününü de tebrik etme imkanı bulduk. Özellilikle tecrübeliriyle günümüze ışık tutan ihtiyarlar komşularımız eskiyen komşuluk anlayışının yaşatılması adına bu buluşmu çok beğendi.Biz böyle programlarla sık sık komşularımızla biraraya gelmeyi istiyoruz."

Mahalle sakinlerinden Abdullah Aydın da komşularıyla buluşma fırsatı sunan okul yöneticilerine teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar