Rafting yapımında yerli ve yabancı turist sayısında yüzde 50 düşüş oldu

Sezona İranlı turistlerin Nevruz Bayramı tatili ile başlayan raftingciler, aktif sezonda istedikleri turist hareketliliğini bulamadı. Raftingciler, geçen yıla göre yerli ve yabancı turistlerde yüzde 50 oranında düşüş olduğunu belirtiyor....

Google Haberlere Abone ol
Rafting yapımında yerli ve yabancı turist sayısında yüzde 50 düşüş oldu

Sezona İranlı turistlerin Nevruz Bayramı tatili ile başlayan raftingciler, aktif sezonda istedikleri turist hareketliliğini bulamadı. Raftingciler, geçen yıla göre yerli ve yabancı turistlerde yüzde 50 oranında düşüş olduğunu belirtiyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak Köprülü Kanyon'da turistlere 8 kilometrelik parkurda su sporu yaptıran 40 raftingci, umutlarını Avrupa, Rusya ve İskandinav ülkelerindeki okulların kapanmasına bağladıklarını bununda gerçekleşmediğini belirtti.

Karabük Köprülü Kanyon Su Sporları Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, bu sene raftingcilerin yerli ve yabancı turistlere su sporu yaptırmada hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. 11 ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kalması nedeniyle yerli turistlerde büyük oranda düşüş olduğunu belirten Armağan, başta Almanya olmak üzere Avrupa, Rus, İskandinav ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülke turistlerinde geçen yıl göre yüzde 50 düşüşün olduğunu kaydetti. Armağan, "Raftingte son yılların en büyük düşüşünü yaşıyoruz. Maalesef bu düşüş hem yerli hem de yabancı turistte var. Geçen yıla göre yüzde 50 düşüş var. Yerli turistte beklentimiz Ramazan Bayramı sonrasına kaldı. Avrupa'da okullar kapanınca raftingte bir hareketlenme olur diye düşündük, olmadı. Sezon bitiminde düşüş yüzde 50 seviyesinde devam ederse bölge ve ülke ekonomisinin kaybı büyük olur." dedi.

Beşkonak Köprülü Kanyon'un dünyanın en doğal rafting parkuru olduğunun altını çizen Armağan, fiyatlarında Avrupa'da yapay parkurlara göre makul olduğunu kaydetti. Köprülü Kanyon'da geçen yıl 1 milyon yerli ve yabancı turistin rafting yaptığını aktaran Armağan, korkularını bu sene yüzde 50 düşüşün sezon süresince devam etmemesi olduğunu ifade etti. Ülke ekonomisine Beşkonak Köprülü Kanyon'da su sporları yapımına bağlı yıllık 20 milyon Euro ekonomik girdi sağlandığını vurgulayan Armağan, bölgede dünyanın 47 ülkesinde su sporu yapmaya gelen turistin bulunduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar