Radyocuların frekans endişesi

‘Torba yasa’ içerisinde yer alan 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un bazı maddelerinde değişiklik yapılacağı bilgisi radyocuları endişeye düşürdü. Frekans iptalinden endişe eden radyocular...

Google Haberlere Abone ol
Radyocuların frekans endişesi

‘Torba yasa’ içerisinde yer alan 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un bazı maddelerinde değişiklik yapılacağı bilgisi radyocuları endişeye düşürdü. Frekans iptalinden endişe eden radyocular vekillerden kendilerini mağdur edecek bir yasaya imza atmamasını istiyor.

Marmara Radyo ve TV Yayıncıları Dernek Başkanı Hasan Şirin, Türkiye genelinde TRT radyoları yanı sıra 36 ulusal, 100 bölgesel ve 949 yerel özel radyonun yayın hayatına devam ettiğini ifade etti. Torba yasa ile 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un bazı maddelerinde değişiklik yapılacağı hususunun konuşulmaya başlandığını dile getiren Şirin şunları söyledi: “Radyo yayıncılığı alanında frekans düzenlemesini öngören madde değişikliği üyelerimizi endişeye sevk etmiştir. Bu değişiklik yasanın mevcut halinde yer alan analog TV yayınlarının sonlandırılmasının ardından 6 ay sonra radyo frekans düzenlemesi yapılması şartı kaldırılmaktadır. Bu değişikliğin yapılması halinde RTÜK, televizyon yayınlarının lisansından önce radyo sıralama ihalesini hemen yapabilecek yetkiye kavuşacaktır. Üstelik maddenin içinde bu şartın kaldırılmasının hiçbir geçerli gerekçesi bulunmadığı gibi özellikle yerel ve bölgesel radyolar için yayın hayatının sonu anlamına gelmektedir. Bursa’da yayın yapmakta olan 35 yerel radyo kuruluşu olarak Plan ve Bütçe Komisyonu ile Anayasa Komisyonundaki başta Bursa milletvekillerimiz olmak üzere bütün komisyon üyelerimizden radyolar için yayın hayatlarının sonu anlamına gelecek bu değişlik konusunda radyoların hassasiyetlerini dikkate almalarını talep ediyoruz.”

CİHAN

Yorumlar