Radyo Pursaklar’da özel eğitim konuşuldu

Ankara Pursaklar ilçesinde ilk defa açılan özel eğitim uygulama merkezinde 40’ın üzerinde öğrenciye verilen eğitimler Radyo Pursaklar’da ele alındı.

Google Haberlere Abone ol
Radyo Pursaklar’da özel eğitim konuşuldu

Ankara Pursaklar ilçesinde ilk defa açılan özel eğitim uygulama merkezinde 40’ın üzerinde öğrenciye verilen eğitimler Radyo Pursaklar’da ele alındı.

Türkiye’nin ilk belediye internet radyosunda her hafta gerçekleşen 'Pursaklar Konuşuyor' programında özel eğitim konusu ele alındı. Adem Yavuz Irgatoğlu’nun canlı yayın konuğu olan Faruk Duman Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Müdürü Ali Orhan, özel eğitimi anlattı. Orhan, “Bu konuda toplumun algısını değiştirmek gerekiyor. Toplum engellilerle arasına mesafe koyuyor.” dedi.

Eğitim merkezinin işleyişi hakkında önemli bilgiler veren Orhan, ilçedeki okulda 8 sınıf, 40’ın üzerinde öğrenci ve 20 öğretmen ile hizmet verdiklerini belirtti. Faruk Duman Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin ağırlıklı olarak zihinsel engellilere yönelik olduğunu ifade eden Ali Orhan, çocuklara tuvalet adabı, yemek adabı, iletişim kurma, renk uyumu, şekil eşleştirmesi, tokalaşma gibi konularda eğitim verildiğini kaydetti.

Bu okullara kayıt yaptırmak isteyenlerin yapması gerekenleri anlatan Orhan, şunları söyledi: “Öncelikle hastanelerden engelilik düzeyi ile ilgili rapor alınması gerekiyor. Bu raporla birlikte rehberlik araştırma merkezlerine başvurarak, ilçe milli eğitim müdürlüklerine yönlendirme yapılıyor. Daha sonra ilçe milli eğitim müdürlükleri kayıtları yapıyor.”

Aynı zamanda Psikolog olan Ali Orhan, ailelerin yaşadığı problemlere de dikkat çekti. Engelli bireylerin ailelerinin daha önceki zamanlarda dışarı çıkmakta çekindiklerinin altını çizen Orhan, “Ailelerin kendilerine ait bir yaşamı yok. Bu annelerin mutlaka dinlendirilmesi gerekiyor. Toplum olarak birbirimizi anlamamız gerekiyor. Bu tür okullar ailelere bu imkânı da sunuyor. Biraz sabır ve eğitim gerekiyor.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar