Pursaklar’da Ramazan etkinlikleri başladı

Ankara Pursaklar Belediyesi’nin geleneksel Ramazan etkinlikleri bu yıl şehir merkezindeki Şehit Salim Akgül Parkı’nda başladı. Halkın büyük ilgi gösterdiği etkinlikte birbirinden renkli anlar yaşandı. Her akşam teravih namazının ardından...

Google Haberlere Abone ol
Pursaklar’da Ramazan etkinlikleri başladı

Ankara Pursaklar Belediyesi’nin geleneksel Ramazan etkinlikleri bu yıl şehir merkezindeki Şehit Salim Akgül Parkı’nda başladı. Halkın büyük ilgi gösterdiği etkinlikte birbirinden renkli anlar yaşandı. Her akşam teravih namazının ardından başlayan programlarda Türk Tasavvuf musikisi, Hacivat-Karagöz oyunu, kukla gösterileri, ateşbaz gösterileri, bilgi yarışmaları, sürpriz hediyeler ve çocuklar için oyun grupları yer alıyor.

7’den 70’e hemen her yaş grubuna hitap eden etkinliklerde yerel sanatçılar halkla buluşuyor. Geleneksel temaşa sanatları, oyunlar, yapılan gösterilerin yanı sıra STK’lar için ayrılan stantlar da halkın ilgisini çekiyor. Etkinliklerin yapıldığı alanın güvenliğini Pursaklar Belediyesi zabıta ekipleri ile özel güvenlik sağlıyor. Emniyet görevlilerinin de bulunduğu alanda halk doyasıya eğleniyor.

ÇETİN, İFTARDA HEMŞERİLERİNİ YALNIZ BIRAKMIYOR

Ramazan’da yoğun bir tempo ile çalışanBelediye Başkanı Selçuk Çetin, iftarlarını hemşerileriyle birlikte yapmaya özen gösteriyor. Katıldığı her iftar programında komşuluk mesajı veren Selçuk Çetin, Pursaklar’da hazırlamış oldukları etkinliklerde Pursaklar halkının eski Ramazanlara olan özlemlerini giderdiklerini ifade etti. Çetin, “birbirimizin huzurunu bozmadan, kardeşlik bağını güçlendirerek bu mübarek ayı layıkıyla yaşamalıyız” mesajı verdi. Belediyenin düzenlemiş olduğu geleneksel Ramazan etkinliklerinin finali Kadir Gecesi’nde yapılacak.

CİHAN

Yorumlar