Pursaklar’da eller Gazze için açıldı

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve ‘Bin aydan daha hayırlı’ olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde halk başta Hicret Camii olmak üzere bütün camilere akın etti..     Belediye ile müftülüğün düzenlediği...

Google Haberlere Abone ol
Pursaklar’da eller Gazze için açıldı

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve ‘Bin aydan daha hayırlı’ olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde halk başta Hicret Camii olmak üzere bütün camilere akın etti..

    Belediye ile müftülüğün düzenlediği Kadir Gecesi Özel Programı, Hicret Camii’nde gerçekleşti. Camiye akın eden binler, günlerdir katliam haberlerinin geldiği Filistin, Gazze, Suriye için dua etti.

    Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in de katıldığı programda vaaz veren İlçe Müftüsü Cemal Çıkrık, Kadir Gecesi’nin önemini anlattı. Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesi’nde indiğine dikkat çeken Çıkrık, "Müslümanlar Kur’an-ı Kerim ile olan ilişkisi gözden geçirmelidir. Yüce Allah’ın bizden istediğini anlamalıyız, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in yaşadığı gibi yaşamalıyız." dedi.

    Gazze’de her gün katledilen insanlara karşı dünyanın sessiz kaldığını eleştiren Çıkrık, Kadir Gecesi’nin tüm mazlum halklar için kurtuluş olması için dua etti. Camiye toplanan binlerce kişi, Kadir Gecesi’nde Gazze’deki katliamın son bulması, zalimlerin ıslah olması ve mazlumların bayram edebilmeleri için ellerini semaya kaldırıp duaya ‘amin’ dedi.

    Teravih namazının ardından cami cemaatine belediye tarafından çiğ köfte ikram edildi. Gecede açılan stantlardan elde edilen gelirler ise Gazze’ye yardım olarak gönderildi. CİHAN

Yorumlar