Pursaklar’da çocuk gelişimi semineri

Ankara Pursaklar Belediyesi Nezaket Hanımevi’nde düzenlenen seminerde 3 ila 6 yaş arası çocukların gelişim özellikleri anlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Pursaklar’da çocuk gelişimi semineri

Ankara Pursaklar Belediyesi Nezaket Hanımevi’nde düzenlenen seminerde 3 ila 6 yaş arası çocukların gelişim özellikleri anlatıldı. Annelere “Çocuklarınızın gelişim evresini bilip, buna göre bir eğitim yolu izleyiniz” tavsiyesi yapıldı.
Çocuk Gelişimi Uzmanı Suzan Esen’in verdiği seminere 70’e yakın hanım katıldı. Yoğun ilgi gören programda konuşan Esen, çocukların baştan ayağa, büyükten küçüğe, içten dışa doğru bir gelişim gösterdiğini ifade etti. Annelere ise “Çocukların gelişim evrelerini bilirsek onların eğitiminde daha sağlıklı bir yol izleyebiliriz” önerisinde bulundu.
Çocukların gelişim özelliklerini örneklerle anlatan Suzan Esen, 36 aylık bir çocuğun kendi başına yemek yiyebileceğini ama bunu önce avuçlayarak yapacağını daha sonra kaşık kullanımına geçeceğini söyledi. Böyle durumlarda annelerin yapması gerekeni ise şöyle açıkladı: “Bu dönemlerde çocuklarınıza bu evreyi yaşama ve bunu geliştirme fırsatı vermezseniz onun gelişimini güçlendirirsiniz. Böylece sağlıklı bir eğitim uygulamamış olursunuz.”
Çocuk gelişimi hakkında soru sorma imkânı bulan onlarca hanım, belediyenin yapmış oldukları çalışmalardan duydukları memnuniyeti belirtip, Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar