Pursaklar’da Berat Kandili coşkusu

Pursaklar Belediyesi ile Pursaklar Sanayici ve İşadamları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği gecede Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili coşkusu yaşandı. Programa katılanlar manevi aleme yolculuk yaptı.Abdurrahim Karakoç Kültür ve...

Google Haberlere Abone ol
Pursaklar’da Berat Kandili coşkusu

Pursaklar Belediyesi ile Pursaklar Sanayici ve İşadamları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği gecede Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili coşkusu yaşandı. Programa katılanlar manevi aleme yolculuk yaptı.

Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen geceye Pursaklar Kaymakamı Salih Bıçak, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Müftüsü Cemal Çıkrık, PUSİAD Başkanı Evser Aydemir, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Fatih Yardım’ın okuduğu Kur’an tilaveti ile başlayan program Mustafa Caymaz ve Arif Şahin konseri ile devam etti. Gecede açış konuşması yapan Pursaklar Sanayici ve İşadamları Derneği (PUSİAD) Başkanı Evser Aydemir “Berat Kandilin birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum.”dedi.

Hemşerilerini yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Selçuk Çetin yaptığı konuşmada insanların hatalarla içi içe yaşadığına dikkat çekerek şu mesajları verdi: “Öyle güzel bir vatanda doğmuşuz ki ne kadar şükretsek azdır. Bunun kıymetini mutlaka bilmemiz lazım. Önümüzde güzel bir kılavuz olan kitabımız Kur’an var ki ona sımsıkı sarılmamız gerekiyor. Güzel bir peygamberin ümmetiyiz. Rabbim bu gecelerde beratımızı versin. Hepimiz için kurtuluş vesilesi olsun.”

İlçe Müftüsü Cemal Çıkrık ise Recep, Şaban ve Ramazan aylarının önemine değindi. “Bu günler Ramazan ayının hazırlığıdır” diyen Çıkrık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Günahların açıktan işlendiği bir cemiyette yaşıyoruz. Günah yükümüz fazla. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Bu gece kıymetini Kur’an-ı Kerim’den alıyor. Rabbimizden af ve mağfiret dileyelim.”

Programın sonunda ise davetlilere semazen gösterisi sunuldu.

CİHAN

Yorumlar