Pursaklar ilçesinde parklar şenlendi

Pursaklar'da baharın gelmesiyle birlikte yeniden bakımı yapılan parklar vatandaşların eğlenme ve spor yapma mekânları oldu.

Google Haberlere Abone ol
Pursaklar ilçesinde parklar şenlendi

Pursaklar'da baharın gelmesiyle birlikte yeniden bakımı yapılan parklar vatandaşların eğlenme ve spor yapma mekânları oldu. Şelaleler ise parklara ayrı bir hava katıyor.

Pursaklar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bahar mevsiminde Pursaklar’da 90’a yakın parkın bakım ve onarımını yaptı. Güvenliğinden temizliğine, spor aletlerinin yenilenmesinden havuzların ve şelalelerin yapılmasına kadar bir dizi çalışma ile halka hizmet eden müdürlük, yeni parklar yapmaya da devam ediyor. Parkların gece aydınlatmalarını da yenileyen ekipler, havuzlar ve şelalelerle parklara ayrı bir hava kazandırdı. Ayrıca parklarda görevlendirilen özel güvenliklerle parkların güvenliği de sağlanıyor. Mehmet Akif Ersoy Parkı, Necip Fazıl Parkı ve Şehit Salim Akgül Parkı ise protokol yoluna ayrı bir güzellik katıyor.

Halkın güvenle gelip oturup, piknik yapabildiği, çocuklarını oyun guruplarında oynatarak eğlenceli vakitler geçirebildiği parkları çoğaltmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, göreve geldikten sonra Pursaklar’a 90’a yakın par yaptıklarını açıkladı. Pursaklar’da yeşil alana önem verdiklerini belirten Başkan Çetin, “Pursaklar’da yeşil alanı en fazla olan ilçelerden biriyiz. Kişi başına düşen yeşil alan oranını 8,2 metre kareye çıkardık. Yeşil alanlar şehirlerin sağlığı ve güzelliğidir. Parkları yaparak yeşil alanlarımızı çoğaltmaya devam edeceğiz. Hemşerilerimizden ricamız da buralara sahip çıkmaları, o mekânları temiz kullanmaları yönünde olacaktır.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar