Pülümür'de bir caddeye 'Gezi Şehitleri' ismi verildi

Tunceli’nin Pülümür ilçesi’nde bir caddeye 'Gezi Şehitleri' ismi verildi. Pülümür ilçesinde bir grup, Gezi eylemleri sırasına öldürülen gençlerin anısına bir caddeye 'Gezi Şehitleri Caddesi' isminin verilmesi için Pülümür Belediye Başkanlığı’na başvurdu.

Google Haberlere Abone ol
Pülümür'de bir caddeye 'Gezi Şehitleri' ismi verildi

Tunceli’nin Pülümür ilçesi’nde bir caddeye 'Gezi Şehitleri' ismi verildi.

Pülümür ilçesinde bir grup, Gezi eylemleri sırasına öldürülen gençlerin anısına bir caddeye 'Gezi Şehitleri Caddesi' isminin verilmesi için Pülümür Belediye Başkanlığı’na başvurdu. Grubun yaptığı başvuruyu değerlendiren Pülümür Belediye Meclisi de 'Petrol Ofisi Caddesi'nin ismini 'Gezi Şehitleri Caddesi' olarak değiştirdi.

Belediye Meclisi'nin kararının ardından eski ismi Petrol Ofisi Caddesi olan caddeye, Gezi Şehitleri Caddesi tabelası dikildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun, "Gezi şehitlerine bu vefayı yerine getirmek bizlerin boynunun borcuydu. Bu çocuklar, bu gençler, güzel bir ülke, güzel bir dünya düşü kurdukları için öldürüldüler. Öyle ümit etmek istiyoruz ki artık hiçbir çocuğumuz; hiçbir gencimiz öldürülmesin." dedi.
CİHAN

Yorumlar