Protez diş vuruklarına son

Tam dişsizlik durumlarında kullanılan protezlerde yaşanan sıkıntılar tarihe karıştı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bora Bağış, yemek yerken protezlerin...

Google Haberlere Abone ol
Protez diş vuruklarına son

Tam dişsizlik durumlarında kullanılan protezlerde yaşanan sıkıntılar tarihe karıştı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bora Bağış, yemek yerken protezlerin yerinden çıkması, protez vurukları gibi sıkıntıların uygulanan birkaç basit yöntemle sona erdiğini kaydetti.

‘PROTEZ ARTIK VURMAYACAK’

Doç. Dr. Bağış, ”Diş hekimliğinde çığır açan implant tedavileri sadece sabit protez diye adlandırılan porselen kuron ve köprülerde değil aynı zamanda hareketli protezler için de çok önemlidir. Gerek ekonomik nedenlerle gerekse ağızdaki anatomik yapıların elverişsizliğinden dolayı her vakada yeterli sayıda implant yerleştirilememekte ve sabit protezler yapılamamaktadır. Bu durumda, alt çeneye en az 2, üst çeneye ise 4 implant yerleştirilmesiyle hazırlanan tam protezlere hastalar çok daha kolay alışabilmektedir. Uygulamanın ardından çoğu vakada protez vurukları ile daha az karşılaşılmaktadır.” dedi.

PROTEZLİ AĞIZDA İMPLANTLA SAĞLIKLI TUTUCULUK

Doç. Dr Bağış, implantlara ve hareketli protezlere yerleştirilen ve birbirine uyumlu parçaların sağladığı tutuculuk ile protezlerin ağıza daha sıkı tutunmasını sağlandığını vurguladı. Doç. Dr. Bağış, “Kemik desteği de yetersiz ise implant desteği olmadan bu tür protezlere hastanın alışması zor olabilmektedir. İmplantlarla desteklenen, takıp çıkarılabilen protezlerde tutuculuk daha iyi olmakta ve hastalara yemek yeme sırasında çok daha iyi bir konfor sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Bora Bağış, hastanın özellikle alt çenesine yapılacak tam protezlerde implant desteği durumunun mutlaka bir hekim tarafından değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar