Protestocu kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü işgal etti

Fatih’te kadın cinayetlerini ve kadına şiddet olaylarını protesto etmek isteyen bir grup, protesto için geldikleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasını işgal etti. Bina içine girerek çalışanları darp eden grup, bina içindeki...

Google Haberlere Abone ol
Protestocu kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü işgal etti

Fatih’te kadın cinayetlerini ve kadına şiddet olaylarını protesto etmek isteyen bir grup, protesto için geldikleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasını işgal etti. Bina içine girerek çalışanları darp eden grup, bina içindeki malzemelere zarar vererek duvarlara yazı yazdı. Binanın dış yüzeyine pankartlarını açan grup, 5 çalışanı yaraladı. Grup daha sonra kaçarak izlerini kaybettirdi.

Olay 11.30 sıralarında Prof. Kazım İsmail Gürkan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde meydana geldi. İddiaya göre kadın cinayetlerini ve kadına şiddet olaylarını protesto etmek için müdürlük önünde toplanan bir grup kadın, bir süre sonra binanın içine girmek istedi. Güvenlik görevlilerinin yetersiz kaldığı olayda içeri girerek üst katlara çıkan kadınlar, kendilerine karşı koymak isteyen 5 çalışanı yaraladı. Binadaki odalara girerek ofislerdeki malzemelere zarar veren grup, ofis duvarlarına ‘Kadınlara özgürlük halk savaşıyla gelecek. Yeni demokrat kadınlar’, ‘Kadınız, öfkeliyiz peşinizdeyiz’, ‘Alışın kadınlar her yerde’ şeklinde yazılar yazdı. Grup üyeleri daha sonra binanın dış cephesine yanlarında getirdikleri pankartları astıktan sonra kaçarak izlerini kaybettirdi. Çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralanan çalışanlar ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ayakta tedavi edildi.

Olaydan sonra müdürlüğün bulunduğu caddeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, çevrede inceleme yaparak delil topladı. Olayla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin, “Saat 11.00 sıralarında kendilerini kadın platformu diye adlandıran, feminist kadınlar grubu, transeksüel kadınlar grubu ve buna benzer adlar altında grupların bir araya geldiği, bir platforma yaklaşık 70’e yakın kadın bizim il müdürlüğü binamızı kadın cinayetlerini bahane, ederek buradaki güvenlik görevlilerini ve çalışanlarını darp ederek binayı işgal etmişlerdir. Pencereden kendilerine ait pankartlarını sarkıtarak binamızın içerisinde bulunan bilgisayarlarımızı tahriş etmişlerdir. Duvarlara yazılar yazarak binamızın fiziksel yönden de tahrip olmasına yol açmışlardır.” diye konuştu.

Çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, olayı gerçekleştiren şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

CİHAN

Yorumlar