Protesto yumurtası silah sayıldı

Edirne Belediye Başkanına yönelik yumurtalı protesto mahkemelik oldu. Mahkeme, protesto yumurtasını silah sayarak protestocuya bir yıl hapis cezası verdi. Verilen ceza da ertelenmedi.

Google Haberlere Abone ol
Protesto yumurtası silah sayıldı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a selfie çekmek için yanına geldiği sırada saldırınca tutuklanan sanığa bir yıl 15 ay ertelemesi hapis cezası verildi. Gürkan, 14 Mayıs’ta Anneler Günü’nde kadın girişimcilerin tezgah açtığı kırsal kalkınma pazarını ziyaret ettiği sırada 29 yaşındaki Görkem Huslu’nun saldırısına uğramıştı. Yumruk ve yumurtayla saldırıya uğrayan başkanın sol gözünün içerisinde yırtık oluşurken, kaçan saldırgan daha sonra gözaltına alınıp tutuklanmış, ilk duruşmada serbest bırakılmıştı. Davanın ikinci duruşması dün görüldü.

Duruşmada savunma yapan sanık Görken Huslu, Gürkan’ı kasıtlı olarak yaralamadığını belirterek şunları söyledi: “Amacım sadece onu ve bana karşı daha önceden yapmış olduğu işten çıkarma eylemini protesto etmekti. Yaralanma olduysa da bu benim istediğim bir şey değildi, pişmanım. Ayrıca olay sırasında ben de darp edildim. Bununla ilgili de şikayetçi oldum.”

Mahkeme, sanığa ‘kasten yaralama’ suçundan iyi hal indirimi uygulayarak bir yıl 15 gün hapis cezası verdi. Huslu’nun saldırıda kullandığı yumurta da ‘silah’ sayıldı.

Kararda şöyle dendi: “Kasten yaralama suçunu işlediği sabit olduğundan, suçun işleniş şekli itibariyle kalabalık bir insan topluluğunun önünde, mağdurun mevcut ortama duyduğu güvenden faydalanarak işlemiş olması, sanığın mağdura yaklaşmak için hile ve desiseye başvurmuş olması, suçundan birden fazla nitelikli halinin olayda gerçekleşmiş olması, suçu işlemekteki amacı, sanığın kişiliği, suç kastının yoğunluğu, sosyal ve ekonomik durumu, geçmişi nazara alındı.”

Sanığın cezası, yeniden suç işleme olasılığı nedeniyle ertelenmedi.

Yorumlar