Protesto gösterilerileri sürüyor

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da vatandaşlar, darbe girişimine karşı başlattıkları protesto gösterilerini sürdürüyor

Google Haberlere Abone ol
Protesto gösterilerileri sürüyor
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da protesto edildi.

Edirne'de Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlara, araçlarıyla geçen sürücüler de korna çalarak destek verdi.

Anıt önüne kurulan dev ekranlardan vatandaşlar, darbe girişimi sırasında ve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın yaptığı konuşmaları dinledi.

Eski AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin bir bütün ve tek yürek olarak darbe girişimini durdurduğunu söyledi.

Türkiye'de ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türk Halkının kendi kaderinin zincirini kırdığını ifade eden Budak, ''Bunu yapanların cehennemde bile yeri yok. Bizler hep birlikte halkımızla beraber darbeye 'dur' dedik, 'yaşasın demokrasi' dedik. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' dedik." şeklinde konuştu.

Tatilini Türkiye'de geçirdikten sonra Belçika'ya gitmek için yola çıkan Ömer Demetaş, olay günü memleketi Antalya'da olduğunu, cuma gününden bu yana güzergahları boyunca meydanlarda darbe girişimini protesto ettiklerini dile getirdi.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar için vatan sevgisinin çok farklı olduğunu vurgulayan Demetaş ''Gerekirse vatanımız için ölürüz. Şimdi ben gidiyorum, ihtiyaç olursa yine geleceğim. Aklımız fikrimiz her zaman vatanımızda.'' dedi.

- Tekirdağ
Tekirdağ'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetini" sürdürüyor.
Valilik binası önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Darbeye hayır", "Recep Tayyip Erdoğan", "Paralel hainler hesap verecek", "Millete kalkan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı.
Darbe girişiminde hayatını kaybedenler ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, tekbir getirdi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, FETÖ'nün darbe girişimine karşı, meydanları boş bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti.

Darbe girişimine karşı verilen mücadelenin sürdürüleceğini belirten Yel, "Liderimiz, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'nın yolunda gecesini gündüzüne katarak, canını tankın önüne atarak, bu destanı yazan aziz milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Bu destan kolay yazılmadı. 250'ye yakın şehidimizle bin 500 yaralımızla bu destan yazılabildi." ifadesini kullandı.

- KIRKLARELİ
Kırklareli'nde de Vilayet Meydanı'nda demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Recep Tayyip Erdoğan", ''Darbeye hayır" ve ''Kırklareli burada darbeciler nerede'' 'şeklinde sloganlar attı.
Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz meydana gelerek vatandaşları selamladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı rehabilitasyon merkezinde kalan engelliler de meydana gelerek demokrasi nöbetine destek verdi.

Vatandaşlar meydanda kurulan ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinledi.

AK Parti Milletvekili Minsolmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin karanlık günlerini geride bırakarak aydınlık günlere kavuştuğunu söyledi.
Türk milletinin meydanlara çıkarak inancı ve imanı ile darbe girişimini önlemede büyük rol oynadığını ifade eden Minsolmaz, demokrasi nöbetleriyle meydanları boş bırakmayacaklarını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü ve büyük bir devlet olduğunu aktaran Minsolmaz, darbe girişimiyle Türk milletinin kenetlendiğini, milletin meydanlarda olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
''Bu darbeciler, ülkemizin birçok yerine saldırı düzenlediler. Süreci hepimiz şaşkınlıkla izledik. Bu belayı millet olarak defettik. Pes etmedik ve etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın ikinci emrine kadar, meydanlardaki nöbetimiz devam edecek. TBMM, MİT binasına, Cumhurbaşkanımızın konutuna ve en önemlisi de milletimize bombalar atıldı. Devlete ve millete ateş edildi. Türk milletinin yok olması istendi. Türkiye'de ilk kez halk darbeciler karşısında durdu ve halkımız darbecilere darbe yaptı. Biz ülkemizde darbe istemiyoruz. Binalar, duvarlar yıkılabilir ama milletin iradesi asla yıkılamaz.''
 

Yorumlar