Profesörün otistik iki oğluna dayak atıldığı iddiası

Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül’ün, otistik olan iki oğluna, Sakarya’nın Sapanca ilçesindeki bir derneğe ait eğitim merkezinde öğretmenler tarafından dayak atıldığı iddiasına ilişkin Sakarya Valiliği soruşturma başlattı....

Google Haberlere Abone ol
Profesörün otistik iki oğluna dayak atıldığı iddiası

Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül’ün, otistik olan iki oğluna, Sakarya’nın Sapanca ilçesindeki bir derneğe ait eğitim merkezinde öğretmenler tarafından dayak atıldığı iddiasına ilişkin Sakarya Valiliği soruşturma başlattı.

Kırkpınar Halkı Otizm Dayanışma Derneği Başkanı Cem Kumuk, görüntüde yer alan kişinin işine son vererek savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını, elde ettikleri görüntüleri bizzat aileyle kendilerinin paylaştıklarını söyledi. Kumuk; "Görüntülerde görünen art niyetli kişiler, kamera koyamayacağımız, hukuken kamera koymanın yasak olduğu yegane yer olan soyunma odası ve tuvalette bu eylemi gerçekleştirerek işten atılmalarının intikamı almak, kuruma bir leke sürmek adına bunu yapmışlar" dedi.

Prof. Dr. Ayşegül Öğmegül, otistik olan oğulları Ata Sinan Koçbeker ile Bumin Yılmaz Koçbeker'e bir derneğe ait eğitim merkezinde öğretmenleri S.Ç. tarafından dayak atıldığı ve bir başka öğretmen C.U. tarafından çekildiği öne sürülen görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Görüntülerin basında yer alması üzerine Sakarya Valiliği, otistik öğrencilerin darbedildiği iddialarına ilişkin soruşturma başlattı. Sapanca ilçesinde Özel Eğitim Merkezi adı altında herhangi bir resmi veya özel kurumlarının bulunmadığını kaydeden Valilik, yapılan ön araştırmada Kırkpınar Halkı Otizm Dayanışma Derneğince kullanılan bir mekanda söz konusu olayın meydana geldiğinin anlaşıldığını belirtti. Valilik, konuyla ilgili adli ve idari yönden gerekli soruşturmalara başlandığını bildirdi.

Öte yandan eğitim kurumunun bağlı olduğu Kırkpınar Halkı Otizm Dayanışma Derneği'nin Başkanı Cem Kumuk ise 25 Haziran'da internetteki sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan bir görüntünün ellerine geçtiğini söyledi. Söz konusu görüntüde yer alan şahsın işine son verdiklerini ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Kumuk; "Aynı zamanda elde ettiğimiz görüntülerde bizzat otizmli bireyin ailesi ile paylaşarak kurum olarak üzerimize düşen sorumluluğu, görevi yerine getirdik. Konu hukuka intikal etmiş durumdadır. Hukukun izleyeceği yolda bir karar alınacaktır. Zira kurumumuz açık adıyla ‘Kırkpınar Halkı Otizm Dayanışma Derneği’dir. Bu kurumu kuran kişilerin her birisi ailesinde bir otizmli birey bulunuyor. Bizlerin çocukları da burada bu kurum içinde bir yaşam koçluğu, desteği almakta. Biz kurum olarak sorumluluk bilinci içinde her türlü önlemi aldık Kulüp binamızda her yer güvenlik kameralarıyla donatılmıştır. Maalesef görüntülerde görünen art niyetli kişiler, kamera koyamayacağımız, hukuken kamera koymanın yasak olduğu yegane yer olan soyunma odası ve tuvalette bu eylemi gerçekleştirerek işten atılmalarının intikamı almak, kuruma bir leke sürmek adına bunu yapmışlar. Bunu toplum vicdanına bırakıyoruz. Biz yine otizme karşı savaşımızda, otizmli bireylerin topluma kazandırılmasında, onların yaşam kalitesinin artırılmasında ki mücadelemize dayanışmaya devam edeceğiz" dedi.

Dernek üyesi Ejder Ayanoğlu da derneğin aile, çocuk ve eğitim odaklı bir dernek olduğunu ifade etti. Münferid olayların derneği bağlamadığını savunan Ayanoğlu, şunları söyledi; "Burada amacımız çocuklarımızın iyi bir eğitim görmesini ve topluma yararlı bir birey olmalarını sağlamaktır. Bir takım insanların yapmış olduğu kötü hareketlerin derneğimize mal edilmesini kabul etmiyoruz. Gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Derneğimizin arkasındayız." CİHAN

Yorumlar