Prof.Dr. Şimşirgil: Hürrem Sultan, dizide gösterildiği gibi değil

Bursa'nın öncü eğitim kurumlarından Nilüfer Eğitim Kurumları, alanında uzman isimleri okullarında ağırlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Prof.Dr. Şimşirgil: Hürrem Sultan, dizide gösterildiği gibi değil

Bursa'nın öncü eğitim kurumlarından Nilüfer Eğitim Kurumları, alanında uzman isimleri okullarında ağırlıyor. Tarih zümresi koordinatörlüğünde Bademli Kampüsü'nde konuk olan Marmara Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Osmanlı Devleti ile ilgili bilgiler verdi.

Osmanlı Devletinin bir edep üzerine kurulduğunu ve bu edebin Osman Gaziyle başladığını ifade eden Şimşirgil, "Osman Gazinin bir arkadaşına misafir olmuş ve burada kendisine gösterilen bir odada Kur'an-ı Kerimi görmesiyle edep ve saygı içinde Kur'an-ı okur, ayaklarını ona karşı uzatmaz. Bu tavrı ve tutumu üzerine kendi ailesine yani Osmanlı hanedanına altı asırdan fazla süren bir devlet nasip edildi." şeklinde konuştu.

“Dünyada Osmanlı kadar üzerine en fazla iftira atılan ve saldırılan ikinci bir devlet gösterilemez” diyen Şimşirgil, üç yıldan beri devam eden bir diziyle, halkın Osmanlı üzerindeki iyi düşüncelerinin de kırıldığını ve bu konuda büyük oranda da başarılı olduklarını vurguladı.

Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultana da değinen Şimşirgil; Kanuni'nin devrinin en büyük padişahı ve devlet adamı olduğunu, babası Selim’den 6,5 milyon kilometre olarak aldığı devleti 14,8 milyon kilometreye çıkardığını söyledi. Ahmet Şimşirgil; şöyle devam etti: "Hürrem Sultan, dizide gösterildiği gibi değildir. Kudüs'ten İstanbul'a kadar 20 den fazla vakıf kurmuş, Müslüman ve hayırseverdir. Özellikle Kudüs'te kurdurduğu vakfiyesinde günde 400 kişiye yemek verilmiş. Vakfiyesinde hekimlere; içiniz acılar içinde olsa da hastalara güler yüzle davranılması gerektiği ve hastaların bütün ihtiyaçlarının görülmesi emrini vermiştir" dedi.

'Kardeş Katli' olayına da değinen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Osmanlı hanedanının halkı için, devleti için en büyük fedakârlığını yaptığını, eğer bu fedakârlık yapılmamış olsaydı Osmanlı devletinin de diğer Türk devletleri gibi kısa sürede yıkılacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar