Prof.Dr. Düzgün: Din kavramı zedeleniyor

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün, Atatürk Üniversitesi (AÜ) oditoryum salonunda 'Kişilik İnşası ve Din' konulu bir seminer verdi.

Google Haberlere Abone ol
Prof.Dr. Düzgün: Din kavramı zedeleniyor

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün, Atatürk Üniversitesi (AÜ) oditoryum salonunda 'Kişilik İnşası ve Din' konulu bir seminer verdi. Düzgün, seminerin amacının topluma hizmet, toplumsal sorumluluk bilinci ve kişiye doğru ahlakı öğretmek olduğunu dile getirdi.

İlgi gösterilen seminerde Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün, din olgusunun saf ve temiz olduğunu ancak toplumlardaki değişikliklere bağlı olarak kavramın zedelendiğini söyledi. Prof.Dr. Düzgün toplumlarda gelenek göreneklerin ya da bozulan değerlerin dine dayandırılmasının yanlış olduğunu, insanın fıtratını bozan şeylerin aslında din değil toplum olduğunu vurguladı. Bazı bölgelerimizde kızla erkeğin el ele tutuşmasının sonucunun ölümle cezalandırılmasından yakınan Düzgün, bu gibi namus cinayetlerinin dinde yeri olmadığını, İslam topluluklarının cinsellik haricindeki her şeyi kabul ettiklerini yalnız konu buraya gelince kişilerin daha çok dindarlaştıklarını söyledi. Toplumda geçerli olan normların normalmiş gibi algılandığını ancak geçerli olanın her zaman iyi olmadığını, insanın bunu sorgulayacak objektifliğe sahip olunması gerektiğini dile getirdi.

Allah'a izafi edilen bütün kelimelerin değer kökenli olduğunu söyleyen Düzgün, "Her dönemin bir uçurumu vardır, değersizlik de bu çağın uçurumudur." dedi. Değersizlik kavramının büyük topluluklarda bir dine ait olmama, ateizm şeklinde ifade edildiğinin altını çizen Düzgün, ateizmin öncülerinin Nietzsche ve Marks’ın olduğu bilgisinin yanlış olduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar