Prof. Osman Özsoy: Eğer biz hakkımızı savunamazsak toplum da savunamaz

Haliç Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Osman Özsoy, ders vermek için gittiği okul binasından içeri alınmadı. Daha önce de Yeni Şafak Gazetesi’ndeki köşe yazılarına son verilen Özsoy, "17 Aralık'tan sonra durumdan vazife çıkarmak...

Google Haberlere Abone ol
Prof. Osman Özsoy: Eğer biz hakkımızı savunamazsak toplum da savunamaz

Haliç Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Osman Özsoy, ders vermek için gittiği okul binasından içeri alınmadı. Daha önce de Yeni Şafak Gazetesi’ndeki köşe yazılarına son verilen Özsoy, "17 Aralık'tan sonra durumdan vazife çıkarmak mı istediler bilemiyorum, ocak ayı maaşım dörtte bir oranında yatırıldı. Biz bunun üzerine hukuki süreç başlattık. Bu süreç devam ederken adresime sözleşmemim feshedildiğine dair bir ihbar geldi." dedi. Yapılanlara karşı suskun kalmayacağını vurgulayan Özsoy, "Eğer biz hakkımızı savunamazsak toplum da savunamaz." ifadesini kullandı.

Üniversite'nin Şişhane Kampüsü'nün önünde basın açıklaması yapan Osman Özsoy, söz konusu okulun en eski hocalarından biri olduğunu söyledi. Geçen yıl 14 Mayıs'ta okul yönetimi tarafından rektör vekilliğinin teklif edildiğini ve söz konusu sözleşmenin 31 Aralık 2016 tarihine kadar geçerli olduğunu aktaran Özsoy, sözleşmede, "Rektör vekilliği görevi sona erse de aynı şartlar altında çalışmaya devam edebileceği belirtiliyor. Rektör vekilliğinden ayrılmama rağmen, 7-8 ay sözleşmem aynen uygulandı." diye konuştu.

Söz konusu fesh edilen anlaşmaya dair rektörün bile haberinin olmadığını aktaran Özsoy, "Kaldı ki mütevelli heyeti başkanı avukat, bunları bilmesi lazım." dedi. Sözleşmeyi feshe konu iddiaları öğrencilere soran Özsoy, öğrencilerden, "Bunlar yalan." cevabını aldı. Sorunu görünür kılmak istemesinin sebebini de şöyle anlattı:

"Buraya gelip bu işi görünür kılmamın nedeni, şu anda Türkiye'de çok ciddi hukuk ihlalleri yaşanıyor. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın altını çizdiği ve benimde altına imza atacağım çok cidddi hukuk ihlalleri yaşanıyor. Eğer biz kendi hakkımızı savunamazsak, toplum kendi hakkını savunamaz. Şu atasözü yanlış, 'Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın'. O yılan doğada yaşasın, ama tabiatı yılan olan insanlar cezalarını çeksinler. Böyle bir durumla karşı kaşıyayız, ben bunu aşacağımıza inanıyorum."

Osman Özsoy'un öğrencilerinden Halkla İlişkiler 3.sınıf öğrencisi Yasemin Yıldız, "Öğrencileriyle bile konuşurken ceketini ilikleyerek konuşur. Öğrencileriyle bu derece saygılı konuşan bir hocanın ahlaksızlığı varsa, belgelesinler diyorum. Burayı ayakta tutan biziz, bizim tercihlerimize saygı duysunlar." şeklinde konuştu.

Özsoy, daha sora okulun önünde öğrencileriyle birlikte temsili ders işledi.

CİHAN

Yorumlar