Prof. Öke: Sosyal ve beşeri bilimlerde uygarlığa ve insana dönüş var

Tarihçi Prof. Dr. Mim Kemal Öke, “21. yüzyılda eğer bağımsızlığı muhafaza etmek istiyorsanız bir uygarlığa sahip olmak zorundasınız. Sosyal ve beşeri bilimlerde uygarlığa ve insana dönüş vardır." dedi.Tarihçi Prof. Dr. Mim Kemal...

Google Haberlere Abone ol
Prof. Öke: Sosyal ve beşeri bilimlerde uygarlığa ve insana dönüş var

Tarihçi Prof. Dr. Mim Kemal Öke, “21. yüzyılda eğer bağımsızlığı muhafaza etmek istiyorsanız bir uygarlığa sahip olmak zorundasınız. Sosyal ve beşeri bilimlerde uygarlığa ve insana dönüş vardır." dedi.

Tarihçi Prof. Dr. Mim Kemal Öke, Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) 'Uygarlıkların Yürüyüşünde Son Yüzyılımız ve Türkiye' konulu konferans verdi. PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe öğretim elemanları ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Konferansta konuşan Prof. Öke, “21. yüzyılda eğer bağımsızlığı muhafaza etmek istiyorsanız bir uygarlığa sahip olmak zorundasınız. Sosyal ve beşeri bilimlerde uygarlığa ve insana dönüş vardır. Burada önemli olan uygar ve erdemli insanlar yetiştirebilmektir. Bu ülkeyi daha uygar nasıl oluşturabiliriz? Acaba uygarlık tarihinde Türklerin önemli bir görevi olabilir mi diye düşünmemiz lazım. Bu kadar uygarlığın üstüne yerleşmiş Anadolu’da bizim gibi milletin bunu kendisine dert etmesi, bunu kendisinden başlayarak sorgulaması lazım. Tarih bunun için çalışır.” dedi.

Konuşmaların ardından, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tahir Kodal ve Merkez Müdürü Doç. Dr. Mithat Aydın tarafından konuşmacı Prof. Dr. Mim Kemal Öke’ye şilt ve çiçek takdim edildi. CİHAN

Yorumlar