Prof. Ocak: Dünyada bulunan 8 çiçek türü sadece Eskişehir'de yetişiyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Atila Ocak, Eskişehir dağlarında bin 300 çiçek türü yaşadığını belirterek, bu çiçek türlerinden 8’inin ise dünyada sadece Eskişehir dağlarında bulunduğunu söyledi. Eskişehir...

Google Haberlere Abone ol
Prof. Ocak: Dünyada bulunan 8 çiçek türü sadece Eskişehir'de yetişiyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Atila Ocak, Eskişehir dağlarında bin 300 çiçek türü yaşadığını belirterek, bu çiçek türlerinden 8’inin ise dünyada sadece Eskişehir dağlarında bulunduğunu söyledi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Atila Ocak, ekibi ile birlikte 10 yıldır Eskişehir ve Antakya dağlarında ender bulunan çiçek türlerini araştırıyor. Yapılan araştırmalarda Eskişehir dağlarında yetişen 8 çiçek türünün dünyanın başka yerinde yetişmediği ortaya çıktı. Bu 8 çiçek türünü kitaplaştıracağını söyleyen Prof. Dr. Ocak, Türkiye’de bulunan çiçek türlerinin çoğunun dünyanın hiçbir yerinde bulunmadığını kaydetti.”

Avrupa kıtasının tümündeki çiçek türlerinden daha çok çiçek türüne sahibiz." diyen Ocak, "Mesela Eskişehir dağlarında bin 300 çiçek türü yaşıyor. Bu türlerden 8’i ise dünyanın bir başka yerinde yok. Türkiye’nin de başka yerinde yok.” diye konuştu.

Prof. Dr. Ocak, ekibi ile 10 yıllık bir çalışma sonucunda Eskişehir dağlarında yetişen bin 300 çiçek türünü kitap haline getireceklerini belirtti. Önümüzdeki günlerde bu çiçek türlerinin Eskişehirliler ile buluşturacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar