Prof. Macit: Ganimet savaştan sonra alınır. Peki siz kiminle savaştınız

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadim Macit, mevcut iktidarın siyasette kendilerinden olmayanları dinsiz imansız gördüklerini belirtip, "Ganimet savaştan sonra alınır.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Macit: Ganimet savaştan sonra alınır. Peki siz kiminle savaştınız

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadim Macit, mevcut iktidarın siyasette kendilerinden olmayanları dinsiz imansız gördüklerini belirtip, "Ganimet savaştan sonra alınır. Peki siz kiminle savaştınız?" diye sordu.

Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi üyeleri, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadim Macit'i ağırladı. Halk Eğitim Merkezindeki gerçekleşen buluşmada Prof.Dr. Macit, iktidarın yolsuzluğa kılıf aradığına atıfta bulunarak, "Biz biliyoruz ki hem Kur’an ayetlerinde hem de uygulamaya göre ganimet savaştan sonra alınır. Peki siz kiminle savaştınız? Bir yeri fethettiniz de bizim mi haberimiz yok? Benim haberim yok dinleyiciler sizin haberiniz var mı? Yok, peki bu ganimeti nasıl alıyorsunuz? Burada üzerinde düşünülmesi gereken konu var. O da nedir? Üzerinde düşünülmesi gereken konu şudur; demek ki bunlar ganimet aldığına göre siyasette kendilerinden olmayanları dinsiz imansız görüyorlar. Başka bu nasıl anlatılar?"

110 ilahiyatçının yapmış olduğu açıklamaya da temas eden Prof.Dr. Macit, "Şu 110 ilahiyatçı bu durumu bize bir izah etsinler. İslam’a göre ve Kur'an-ı Kerim'e göre bir izah etsinler anlayalım. Yoksa da anlamakta zorluk çekiyoruz." dedi.

Prof. Dr Macit bu çerçevede zurnanın zırt dendiği yerin burası olduğunu hatırlatarak, Muaviye'nin hayatından örnekler verdi. Macit, "Muaviye'nin 'Güzel yeme, güzel içme' sözünü hatırlatarak, "Muaviye bu yorumuyla diyor ki, 'Benim yanımda her şeyi konuşabilirsiniz. Her türlü dedikoduyu yapabilirsiniz. Ama sopamın uzandığı yere dilinizi uzatırsanız dilinizi keserim. Sözümün uzandığı yere sopamı uzatmam ve hiç kimseyle ilişkimi kesmem. İpin ucunu bırakırsa tutarım, tutarsa bırakırım.' yani insanları parayla ağlatırım diyor. Ve bu parayla Hz. Ali'yi perişan ediyor. Bu tablo sizlere bir şeyler anlatıyor mu? Hatırlatıyor, 'Alo Fatih, alo Mustafa' bunların hepsi adam ayartmak için. Diğer taraftan yarın seçimden sonra falana şöyle filana böyle yapacağım, o zaman anlıyorsun ki mevcut iktidara katılmıyorsan adam sana hesap soracak. Bunun adına 'ileri demokrasi' deniyor." CİHAN

Yorumlar