Prof. Dr. Zafer Bayburtluoğlu Atatürk Üniversitesi'nde anıldı

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından Prof. Dr. Zafer Bayburtluoğlu’nu anma programı düzenledi. Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleştirilen program açılış konuşmaları ile başladı. Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm...

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Zafer Bayburtluoğlu Atatürk Üniversitesi'nde anıldı

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından Prof. Dr. Zafer Bayburtluoğlu’nu anma programı düzenledi. Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleştirilen program açılış konuşmaları ile başladı.

Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yurttaş, “Yaşantısıyla herkese örnek olmuş herkesin takdirini kazanmış mümtaz bir insan. Hiç kırıcı olmamış, çok yetenekli, sorunlara çare arayan ve zorlukların üstesinden gelen bir insan. Yenilikten yana adil ve hakkaniyetli bir kişi. İhtiyaç sahibi öğrencilerin yanında. Onun öğrencisi olan bizler hep onu örnek aldık. İyi bir sanatçı ve iyi bir koruyucuydu.” dedi.

Edebiyat Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün Bayburtluoğlu ile ilgili şunları kaydetti: “Bu vefalı öğrencileriniz sizden aldığı bayrağı daha ileriye taşımak için canla başla çalışmaya devam ediyor. Ben asistanlığım döneminde farklı bölümlerdeydim ama hocalarımız hep kendilerinden gördü bizde onları öyle gördük. Ayrıca vefakar öğrencisi Haldun Bey’e özel sayısından ötürü teşekkür etmek istiyorum. Teşriflerinizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Her türlü imkanımızla yanınızda olacağımızı belirtmek istiyorum.”

Bayburtluoğlu’nun kızı Sedef Bayburtluoğlu ise duygularını şöyle ifade etti: “İlk defa dinlediğimiz anılarıla dönmek bizim için büyük bir şans ve ayrıcalık. Burada olmak gurur verici ve kıymetli. 21 yıl sonra Erzurum’a geldim. Buraya gelmek bizim için yanlarında huzur duyduğumuz ailemiz demektir. Baba olarak tanıdığım bir insanı diğer yönleriyle tanıttığınız için size teşekkür ediyorum.” CİHAN

Yorumlar