Prof. Dr. Taner Demirer'e TBMM Onur Ödülü

Yozgatlı bilim adamı Prof. Dr. Taner Demirer, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 2014 Onur Ödülü'ne layık görüldü. Mesleğiyle ilgili üstün hizmetleri ulusal ve uluslar arası platformlarda onaylanmış 103 aday arasında yapılan değerlendirmede...

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Taner Demirer'e TBMM Onur Ödülü

Yozgatlı bilim adamı Prof. Dr. Taner Demirer, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 2014 Onur Ödülü'ne layık görüldü.

Mesleğiyle ilgili üstün hizmetleri ulusal ve uluslar arası platformlarda onaylanmış 103 aday arasında yapılan değerlendirmede 2014 yılı TBMM onur ödülüne layık bulunan Prof. Dr. Taner Demirer’e ödülü TBMM’nin 1 Ekimde açılış resepsiyonunda düzenlenecek törenle verilecek. Prof. Dr. Demirer’in geçen yıl önce YÖK tarafından Türkiye Bilimler Akademisi asil üyeliğine, sonrasında Dünya Akademiler Birliği komisyonuna, ardından Avrupa Bilimler Akademisi ömür boyu üyeliğine seçilmesi ve bu yıl ise 2014 yılı TBMM onur ödülüne layık görülmesi A.Ü Tıp Fakültesi camiası ile Yozgatlılar arasında takdir ve sevinçle karşılandı.

Onkoloji ve Hematoloji hastalıkları alanında Türkiye’nin en yetkin sayılı bilim adamlarından biri olan Prof. Dr. Taner Demirer, TBMM Onur Ödülü'nü kazanması nedeniyle yaptığı açıklamada "Bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetimizin sembolü olan yüce TBMM’nin onur ödülünün bana verilmesinden dolayı çok heyecan duydum.Yüce meclisin takdirine mazhar olmak benim için çok büyük bir gurur kaynağıdır." dedi.

CİHAN

Yorumlar