Prof. Dr. Seçil Özkan: Yaşlıların oy verme hakkını kullanabilmeleri çok değerli

Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, ‘’Yaşlılarımızda bir birey gerçekten çok büyük deneyimlere sahip bu ülkemize yıllarca emek vermiş bireyler onlarında oy verme haklarını kullanabilmeleri çok değerli.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Seçil Özkan: Yaşlıların oy verme hakkını kullanabilmeleri çok değerli

Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, ‘’Yaşlılarımızda bir birey gerçekten çok büyük deneyimlere sahip bu ülkemize yıllarca emek vermiş bireyler onlarında oy verme haklarını kullanabilmeleri çok değerli.’’ dedi.

    Prof. Dr. Seçil Özkan Ankara’da 75.Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Ziyaret sırasında yaşlılarla birlikte oturup onların dertlerini dinleyen Seçil, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

    Yaşlıların oy vermelerini sağlamak için bir takım önlemler alınmasına yönelik soruya Özkan, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aslında öyle bir açıklama yaptı. Huzurevlerinde oy vermelerini sağlayacak ve bakım evlerinde oy vermelerini sağlayacak mekanizmaları oluşturmak için tabi yaşlılarımızda bir birey gerçekten çok büyük deneyimlere sahip bu ülkemize yıllarca emek vermiş bireyler onlarında oy verme haklarını kullanabilmeleri çok değerli. Sağlıklı bir ortamda yaşarken ülkedeki her türlü haklarını da kullanmalarını gerekiyor." cevabını verdi.

    YAŞLILARLA DAHA FAZLA SAĞLIK PERSONELİ İLGİLENECEK

    Seçil Özkan, Halk Sağılığı Kurumu olarak yaşlılara yönelik ne gibi hizmetlerin olacağı ve önümüzdeki dönemde ne gibi yeniliklerin olacağı yönelik soruya ise "Gerçekten Türkiye aslında anne ölümlerini bebek ölümlerini azaltırken beklenen yaşam süresini de arttırdı ve giderek yaşlı nüfusumuz artmakta ve Türkiye artık yaşlı bir ülke olma yoluna doğru gidiyor yaşlılarımızın nüfusu artarken bizimde onlara kaliteli sağlıklı bir yaşam sürmemiz gerekiyor. Tabi ki yaşlanınca yanında kronik hastalıkları olacak ama bu kronik hastalıkları ile beraber sağlıklı ve aktif yaşlanma sürecini yaşamaları için elimizden geleni yapacağız. Bu tür huzurevlerinde ve yaşlılarımızın bulunduğu yerlerde aile hekimlerimiz hizmet sunuyor. Bu ziyaret ettiğimiz huzur evinde de böyle bir hizmet sunuyoruz. Yaşlılarımız ile sıkıntılarını paylaşıp onlara yönelik çözüm önlemleri daha fazla sağlık personeli ile birlikte olma ya da sosyal hizmet uzmanları ile birlikte olma uygulamalarını yeniliklerimize koymayı düşünüyoruz. " karşılığını verdi.

    Halk Sağlığı Kurumu olarak geliştirecekleri hizmetlerden de bahseden Prof.Dr. Özkan şöyle devam etti: "Yaşlılarımızın sağlığını korumak anlamında da öncelikli olarak sağlıklarını koruyacak aşı uygulamalarının yanı sıra yaşlılarımızın hastalıklarına yönelik erken tanı uygulamaları özellikle kanserler çok önemli ve diğer kronik hastalıklar erken tanı uygulamalarımız devam ediyor ve daha geliştirerek sunacağız. Çabuk ulaşabilecekleri hemen yerinde sağlık hizmeti diyoruz bulundukları yerde sağlık hizmeti alabilecekleri hizmetlerde devam ediyoruz. Hatta evde sağlık hizmetleri kapsamında da sadece huzur evlerinde değil yaşlılarımız evdeyken bile sağlık hizmetlerini sunuyoruz."

    "HEPİMİZ ENİNDE SONUNDA YAŞLANACAĞIZ"

    Özkan, Yaşlılar Haftası’na yönelik verdiği mesajda ise şunları dile getirdi: "Hepimiz eninde sonunda yaşlanacağız. İnşallah burada gördüğüm yaşlılar gibi hepimiz bu sağlıklı yaşlara bu güzel yaşlara ulaşırız. Gördüğüm yaşlıların bu huzurevinin de özelliği tabi çoğu sağlıklı yaşlılar bizde onlar gibi aktif ve sağlıklı yaşlanırız sağlıklı yaşlara ulaşırız. Ve Türkiye geneli için en büyük temennim bu. Onun içinde biz sağlık sektörü olarak Sağlık Bakanlığı olarak elimizden geleni yapacağız. Hep beraber sağlıklı ve aktif yaşlanacağız." CİHAN

Yorumlar