Prof. Dr. Özsoy, Türkiye'deki ahlaki çöküntüye dikkat çekti

Yabancıların belirlediği 53-54 çeşit ahlaki çöküntü listesi olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Özsoy, "Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma... Bugün Türkiye, bahsedilen bu ahlaki bozuklukların kırk küsüründe dünya birincisi."...

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Özsoy, Türkiye'deki ahlaki çöküntüye dikkat çekti

Yabancıların belirlediği 53-54 çeşit ahlaki çöküntü listesi olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Özsoy, "Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma... Bugün Türkiye, bahsedilen bu ahlaki bozuklukların kırk küsüründe dünya birincisi." dedi.

Aktif Eğitim-Sen Bursa şubesi, ‘Türkiye’nin Aydınlık Geleceğini İnşa Etmede Eğitimcilerin Rolü’ konulu konferans düzenledi.

Yıldırım Kültür Merkezi’nde Profesör Doktor Osman Özsoy’un konuşmacı olarak katıldığı programda Aktif Eğitim-Sen Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Kaygısız açılış konuşmasını yaptı. Kaygısız, şunları söyledi: "Kıymetli arkadaşlar; 2013-2014 eğitim öğretim yılı Milli Eğitim Bakanlığı açısından şaibeli sistem değişiklikleri, fişlemeler, tasfiyeler, kıyımlar ile yönetimi tepeden tırnağa legal güçlerin illegal vesayetine mahkûm edecek kadrolaşmaların gölgesinde sona erdi. Bu dönem, eğitimin sorunlarını çözecek, eğitimi geliştirecek projelerden ziyade bürokraside cinayetlerin hatta bürokratik katliamların yaşandığı kara bir dönem olarak tarihe geçmiştir."

İbrahim Kaygısız, şöyle devam etti: "Ve bu kara dönemde bembeyaz kalabilen tek taraf; kişisel, kurumsal hırs ve çıkarları için eğitim sistemimizi yerle bir edenlere inat, görevini hakkıyla yapmaya çalışan, okullarını kendi evleri, öğrencilerini kendi evlatları bilerek özveriyle vazife yapan okul-kurum yöneticisinden öğretmenine, şef ve memurundan yardımcı hizmetler personeline kadar tüm eğitim çalışanlarının içinde bulunduğu taraftır.”

MEB’in yaptığı son değişikliklerle kıyıma uğrayan eğitim bürokratlarına yenilerini eklediğini belirterek, MEB’in hafızasının bir kez daha sıfırlandığını söyledi. İbrahim Kaygısız, yangından mal kaçırırcasına siyasi beklenti ve kaygılarla bir gecede yapılmak istenen düzenlemelerin kurbanının ise öğrenciler ve millet olduğunu sözlerine ekledi.

TÜRKİYE AHLAKİ ÇÖKÜNTÜNÜN BÜYÜK BÖLÜMÜNDE DÜNYA BİRİNCİSİ

Osman Özsoy, yabancıların belirlediği 53-54 çeşit ahlaki çöküntü listesi olduğunun altını çizerek, "Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma vs. Bugün Türkiye bahsedilen bu ahlaki bozuklukların kırk küsurunda dünya birincisi, buna çocuk pornosu dâhil. Bu elli dört çeşit suç unsurunda üst eğitim gurubumuz tüm suç kategorilerinde dünya birincisi. Öyleyse ‘Hangi eğitim?’ diye bir kez daha sormakta fayda var." şeklinde konuştu.

Özellikle eğitimin manevi boyutunun çok eksik bırakıldığının altını çizen Özsoy, "Arkadaşlar, bir konuya daha dikkatinizi çekmek istiyorum. İnsanlık tarihinde ilk defa bir sonraki kuşak kendisinden bir önceki kuşağı geçti. Bu ilktir, dikkat ediniz. Ustalık kalfalık dönemi bitti. Yeniçağın ürünlerini şu an gençler daha iyi kullanıyor." dedi.

BİR ÜLKENİN KALKINMASI İÇİN 17 BİN İNSANA İHTİYAÇ VAR

Bir ülkenin kalkınması için sadece 17 bin insana ihtiyaç olduğunu kaydeden Özsoy, "Bu o ülkede yalnızca 17 bin insan çalışacak anlamında söylenen bir söz değil. Kritik noktalarda 17 bin insan, ülkenin kaderini belirleyecek kabiliyette 17 bin iyi yetişmiş eleman. Bir ülkenin sürükleyici nüfusu yüzde ondur. Yüzde onluk bu topluluk düşünmeyi bilen, iyi eğitimli ve çalışkan bir grupsa o ülkenin kalkınması gerçekleşebilir." şeklinde devam etti.

Osman Özsoy’un konuşmasının ardından Sendika Başkanı İbrahim Kaygısız Ösman Özsoy’a günün hatırası olarak plaket takdim etti.

CİHAN

Yorumlar