Prof. Dr. Özcan: Ermeni meselesinde bilim adamlarına büyük görev düşüyor

Kars Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) 'Uluslararası Tarih Boyunca Türk İdaresinde Ermeniler Sempozyumu' düzenlendi. KAÜ Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda açılışı yapılan sempozyuma Kars Vali Yardımcısı Cevat Uyanık, Belediye Başkanı Murtaza...

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Özcan: Ermeni meselesinde bilim adamlarına büyük görev düşüyor

Kars Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) 'Uluslararası Tarih Boyunca Türk İdaresinde Ermeniler Sempozyumu' düzenlendi.

KAÜ Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda açılışı yapılan sempozyuma Kars Vali Yardımcısı Cevat Uyanık, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, akademik, idari personel, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Gönderilen mesajların okunmasıyla başlayan sempozyum, açılış konuşmalarıyla devam etti. Rektör Prof. Dr. Özcan, bu sempozyum ile kim haklıdır kim haksızdır ortaya çıkarılmasında bilim adamlarının ve tarihçilerin çok önemli görevleri olduğunu söyledi. Özcan, "Bu iş coğrafyada yerimizi bile gösteremeyen parlamentoların değil, bilim adamlarının işidir." dedi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ise Türk-Ermeni ilişkilerinin kan davası görünümünden kurtulamadığını söyledi. Ermenilerin bağımsız bir devlet olmamanın ve dünyanın dört bir yanına yayılmanın da etkisiyle sürekli olarak mağduriyet ve haklarının yenilmişlik hisleri içinde yaşadıklarını, buna karşın Türklerden intikam almak istediklerini fakat alamadıklarına dikkat çekti.

Vali Yardımcısı Uyanık ise bu organizasyonun özellikle Kars'ta yapılmasını ve ağustos ayının üçüncü haftasında Selçukluların Kars’ı fethinin 950. yılının kutlanacak olmasının bu sempozyumun anlamını bir kere daha kendilerine gösterdiğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar