Prof. Dr. Osman Özsoy: Twetter’ı kapatma kararı yaşananlara ayna oldu

Türkiye Osman Özsoy’u, sokakta ders işlemek zorunda kalan profesör olarak tanıdı. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra yazdığı köşe yazılarından dolayı önce Yeni Şafak Gazetesi, ardından Haber7.com’daki yazılarına son...

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Osman Özsoy: Twetter’ı kapatma kararı yaşananlara ayna oldu

Türkiye Osman Özsoy’u, sokakta ders işlemek zorunda kalan profesör olarak tanıdı. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra yazdığı köşe yazılarından dolayı önce Yeni Şafak Gazetesi, ardından Haber7.com’daki yazılarına son verildi. Kültür merkezlerinde tanınmış isimlerle yaptığı söyleşi programları tek tek iptal edildi. En son da Haliç Üniversitesi’ndeki derslerine alınmadı. Bu dönem resmi kayıtlara girsin diye, İŞKUR’a iş başvurusunda bulunan ilk profesör oldu. Özsoy, hükümetin Twetter’ı kapatmasının yerinde bir karar olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Şu açıdan söylüyorum; bizler Türkiye’de yaşanan sıkıntıyı dünyaya yeteri ölçüde yansıtamıyorduk. Twitter’ı kapatanlar kendi elleriyle bu fırsatı sundular."

Sosyal bilimlerin farklı alanlarında ders veren iletişim hocası Prof. Dr. Osman Özsoy, Cihan Medya Haber Dergisi'ne güncel konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 4 bakanı rüşvetten istifa etmek zorunda kalmış bir hükümetin gelişmiş bir demokraside dahi görevde kalamayacağını söyleyen Özsoy, "Güney Kore’de bir gemi battı ve ölen insanlar oldu diye Başbakan Chung Hong-Won istifa etti. Çek Cumhuriyeti’nde 450-500 yıllık köprü yıkıldı diye ulaştırma bakanı istifa etti. Türkiye’de istifa etme kültürü yok. İzmir’de geçtiğimiz aylarda ihmal ve tedbirsizlikten bir gemi yan yattı, 10 vatandaşımız şehit oldu, istifa etmiş tek kişi yok. Uludere’de 34 vatandaşımızı kendi uçaklarımız bombalayarak öldürdü. Olayın perde arkası aydınlatılamadı. Böylesine büyük bir skandaldan sonra sorumlulardan bazıları istifa etmeyecekse daha ne zaman edecek? Soma’da inanılmaz ihmaller neticesinde 300’ü aşkın vatandaşımız şehit oldu. Ortaya atılan iddialar, söylenen yalanlar korkunç." yorumunu yaptı.

17 Aralık’tan sonra görev yerleri değiştirilen polis ve savcılara da değinen Osman Özsoy, söz konusu kamu görevlilerinin gittikleri yerde de aynı titizlikle görevlerini yapacaklarına dikkat çekti. Özsoy, "Bunlar geçici olarak böyle bir sıkıntı yaşamış olabilirler ama çocuklarına ve gelecek nesillere karşı çok şerefli bir itibar, onurlu bir geçmiş bırakacaklardır. Memur Teoman örneği bile bir hükümetin istifa etmesi için yeterlidir. Rüşvet almadığı ve gümrükte yolsuzluğa müsaade etmediği için sürülen memur Teoman olayı herhangi bir demokraside ortaya çıkmış olsaydı, hükümet skandal karşısında devrilirdi." dedi.

Batı basınında çıkan Osmanlı karikatürlerinin bile şu an Türkiye'de yayınlananlar kadar utanç verici olmadığını vurgulayan Özsoy, "Şu an Batı medyasında kimi siyasetçiler camide bile soygun yapan hırsız gibi yansıtılıyor. Hepimizi utandırması gereken karikatürler yayınlanıyor. Batı basınında çıkan Osmanlı karikatürleri şu an yayınlananlar kadar utanç verici bir şekilde değildi." ifadelerini kullandı.

Osman Özsoy ile yapılan röportajın tamamını Cihan Medya Haber Dergisi'nin son sayısından okuyabilirsiniz. Aboneliğin yanı sıra tüm NT mağazaları ile seçkin Yaysat bayilerinde satışa sunulan dergiye, Turkcell Dergilik'in dijital raflarından da erişilebiliyor.

CİHAN

Yorumlar