Prof. Dr. Küçükusta: Gribin en iyi ilacı istirahat etmek

Son günlerde sık karşılaşıkan H3N2 virüsünün Türkiye’de ve dünyada en çok hastalık yapan virüs olduğunu söyleyen Prof.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Küçükusta: Gribin en iyi ilacı istirahat etmek

Son günlerde sık karşılaşıkan H3N2 virüsünün Türkiye’de ve dünyada en çok hastalık yapan virüs olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, bağışıklık sisteminin sağlam olmasının bu anlamda önemli olduğunu belirtti.

Moral FM'de yayınlanan Kadınca Kararınca proogramına konuk olan Küçükusta, son virüs salgını hakkında bilgi verdi. Halk için virüsün adını bilmenin faydası olmadığını söyleyen Küçükusta, bu grip virüsünün yüksek ateş, baş ve eklem ağrıları, yorgunluk, iştahsızlık gibi etkilerinin olduğunu da ifade etti. Grip hastalarına ateşleri olduğu için antibiyotik verilmesini doğru bulmadığını söyleyen Küçükusta, "Bir hafta içinde düzelme görülen bir hastalıktır." dedi. Grip aşıları konusuna da değinen Küçükusta, "Aşı olun ya da olmayın tavsiyesinde bulunmuyorum ancak grip aşıları ticaridir. Aşıların etki sınırı az ve salgın döneminde aşı olmak da mantıklı gelmiyor." diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"İlaç almamak gerekir. Öksürük şurubu, antibiyotik, balgam sökücü gibi ilaçların bu süreçte faydası olmadığı gibi kimyasal oldukları için zarar da verebilir. Bu gripte en önemli olan tedavi şekli istirahattır. Dinlenmek hem iyileşme açısından hem de bulaştırma riski açısından çok önemli. Bol sıvı almak gerekir. Bulunulan ortamın çok sıcak olmaması gerekir. Ihlamur, adaçayı, nane, limon, zencefil ve bal gibi klasik karışımları da mutlaka tüketmek gerekir." CİHAN

Yorumlar