Prof. Dr. İsmail Kara, Akif'i anlattı

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Kara, Muş Alparslan Üniversitesi'nde “Izdırap ve Ümit Arasında: Akif'in Fikir Dünyası” konulu konferans verdi.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. İsmail Kara, Akif'i anlattı

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Kara, Muş Alparslan Üniversitesi'nde “Izdırap ve Ümit Arasında: Akif'in Fikir Dünyası” konulu konferans verdi.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, milli şairi anlayabilmek için hayatını iyi incelemek gerektiğine değinerek, Akif'in hayatıyla ilgili bilgi verdi.

Ardından kürsüye gelen Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Kara, “Öncelikle Muş Alparslan Üniversitesinin nazik davetine teşekkür ediyorum. Hayatımda ilk defa, Akif sayesinde Muş'u görüyorum.” diyerek sözlerine başladı. Akif'i anlayabilmek için beyitlerinden örnekler vererek açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İsmail Kara, “Sizlere, fikir hayatıyla ilgili olarak bir Mehmet Akif portresi çizmeye çalışacağım.” dedi. İstiklal şairimizin hayatını 3 ayrı dönemde inceleyen Prof. Dr. İsmail Kara, Akif'in doğumundan, vefatına kadar geçen sürede yaşadıklarını, fikir dünyasına katkıları açısından değerlendirerek dinleyenlerine aktardı.

İlgiyle takip edilen konuşmasını Akif'e ait bir metin okuyarak sonlandıran Prof. Dr. İsmail Kara'ya, konferans sonunda Muş Valisi Vedat Büyükersoy tarafından hediye ve plaket takdimi yapıldı. Kapanışta bir teşekkür konuşması yapan Vali Vedat Büyükersoy, “Değerli hocam, bizlerle bilgisini ve birikimini paylaştı. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum. Çanakkale ve İstiklal Zaferleri, ilimle, teknolojiyle kazanılmamıştı. Bizden çok daha üstün teknolojiye sahip düşmanlarımızı mağlubiyete uğrattık. Bu noktada bizim askerimize ve milletimize manevi önderlik eden, duygu seli yaşatan Mehmet Akif gibi mütefekkirlerin ve şairlerin unutulmaması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bundan sonra da aydınlık günlere yürümeye devam edeceğiz ve Akif, bizlerin ruh alemine önderlik yapmaya devam edecek.” ifadesini kullandı. Kapanışın ardından dinleyicilere, Mehmet Akif Ersoy'un kıymetli eseri Safahat hediye edildi.
CİHAN

Yorumlar