Prof. Dr. Çamaş: Atakum'u ortak akılla yöneteceğiz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Atakum Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Necdet Çamaş, kentin vitrinindeki ilçesinin bir çarşısının olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Çamaş: Atakum'u ortak akılla yöneteceğiz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Atakum Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Necdet Çamaş, kentin vitrinindeki ilçesinin bir çarşısının olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. Çamaş, Atakum'u kazandıklarında ilçeyi 'ortak akıl'la yöneteceklerini dile getirdi.

    Samsun'un en gözde bölgesinin Atakum olduğunu kaydeden Prof. Dr. Necdet Çamaş, “Atakum tek kişin ya da küçük bir grubun yönetemeyeceği kadar büyük bir şehir. Atakum’da 8 bin 800 emekli öğretmen, bin 65 öğretim üyesi, toplam öğretim elemanı sayısı 4 bin ve 5 bine yakın çalışan öğretmen var. Ayrıca mühendis, mimar gibi 2 bin civarında bilim insanı diyebileceğimiz elit bir kesimin yaşadığı ilçemizde daha ne arıyorsunuz. Atakum’da Samsun’u hatta Karadeniz’i yönetecek bir ekip var." dedi.

    VATANDAŞLAR ÇARŞI İÇİN İLKADIM’A GİDİYOR

    Köklü bir üniversitesi olan Atakum’da 6 belediyenin birleşmesinden oluşan bir yerel yönetim tecrübesi olduğunu belirten MHP adayı Çamaş, “Atakum, özel öğretim, turizm ve sağlık kenti. Biz bu yüzden Atakum’a yeni Samsun dedik. Gezip ziyaret ettiğimiz yerlerde vatandaşlar bize; ‘cadde ve sokakların sürekli kazılmasından dolayı yaya ve araçlarımızla rahat hareket edemez olduk’ diyor. Atakum’da mavi ile yeşilin arasında sanki bir duvar örülmüş gibi insanları beton yapılar arasına hapsetmişler. Yeşil alandan çıkıp mavi ile vatandaşları buluşturacak bir koridor maalesef yok. Atakum’da yol, kanalizasyon park yapmak ekstra bir iş yapmış gibi halka sunulmamalı. Yani bir evde bulaşık varsa o bulaşık yıkanır yol yapmak bunun gibi bir şey. Bizim düşüncemiz izleyen değil izlenen bir belediye başkanı. Yani şehir müteahhitlerin yapılaşmasıyla bir yere doğru gidiyor, belediye onun arkasından oraya gidiyor. Burasının Karadeniz Bölgesi’nde yer almasına rağmen ilçede yeşillik yok. Rahat bıraksanız burada kendiliğinde yeşillik yetişir. Öğrenciliğim dahil bu şehirde 28 yıldır yaşayan birisi olarak söylüyorum bu ilçenin bir çarşısı yok. Vatandaşlar ‘çarşıya gidiyorum, Samsun’a gidiyorum’ diyerek İlkadım ilçesine geliyor. Eğlence merkezi olan Atakum bu yapısıyla dışarıdan yerli turist çekiyor. Ama böyle bir ilçenin çarşısı maalesef yok.” diye konuştu.

    Sık sık anket yaptırdıklarını ve AK Parti’nin üzerinde CHP’nin de az oranla altında ikinci çıktıklarını ancak farkın sürekli kapandığını hatırlatan Prof. Dr. Necdet Çamaş, seçildiklerinde projelerini bir bir hayata geçireceklerini 2019 yılında Atakum’un çarşısı ve vakit geçirecek mekanları ile kendisine yetecek bir ilçe olacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar