Prof. Dr. Aydüz: Namaz kılan esnaf müşterisine hassas davranır

Prof. Dr. Davut Aydüz, namaz kılan esnafın müşterisine hassas davranacağını, memurun rüşvet almayacağını belirterek, "Bunun aksine bir durum varsa, şuursuz namaz kılınıyor demektir.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Aydüz: Namaz kılan esnaf müşterisine hassas davranır

Prof. Dr. Davut Aydüz, namaz kılan esnafın müşterisine hassas davranacağını, memurun rüşvet almayacağını belirterek, "Bunun aksine bir durum varsa, şuursuz namaz kılınıyor demektir.” dedi.

Sakarya Akyazı Eğitim ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği (AKEGDER), Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz’ü ağırladı.
Akyazı Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ’Namazı anlayarak Kılmak’ konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Davut Aydüz, namazın savaş meydanında yaşanan en tehlikeli anlarda bile yapılması gereken çok önemli bir vazife olduğuna dikkatleri çekerek ”Namaz; hayatımızın ilk hedefi, birinci vazifesi, mahşerde hesabını en önce vereceğimiz baş meseledir. Onda kaybeden hiçbir şeyde kazanamaz ama onda kazanan, inşallah ötekilerde de kazanabilir” dedi.

Davut Aydüz, namazı ikâme etmekle kılmanın ayrı şeyler olduğunu anlatarak, "Namazı kılmaktan ziyade huşû içerisinde ikâme etmek gerekir. Esnaf namaz kıldığı zaman müşterisine hassas davranır, memur rüşvet almaz, haram işliyorsa, şuursuz namaz kılıyor demektir.”dedi.

Programın sonunda kitaplarını da imzalayan Prof. Dr. Davut Aydüz’e AKEGDER Başkanı Mehmet Çelik çiçek takdim etti.
CİHAN

Yorumlar